Jump to content
Niki_V

Civic sedan 8-ген въпроси

Recommended Posts

Здравейте,От скоро съм член на форума и горд собственик на Civic sedan 8-ген R18A1, 6МТ :).Искам първо да пожелая на всички безаварийна, безинцидентна и попътен вятър, и да попитам за някои неща.До колкото прочетох в темата за двигателите на Honda, моята би трябвало да е японка (за каквато ми я обявиха), защото VIN-a започва с JHMFD, така ли е?Понеже първоначално бях заслепен от красотата на колата и въпреки огледите и диагностика в сервиза на Бултрако на Ботевградско шосе, след като я взех ми направи впечатление, че на задния капак отдолу няма кора а си се виждат ребрата с кабеляците вътре. Попитах в представителството на Honda във Варна и ми казаха, че този модел нямал по принцип такава кора, но май не беше много сигурен човека отсреща, та така ли е наистина ?!Друго, което забелязах, че на задния капак няма емблема civic, но няма и следи от изтръгната емблема, багажника се затваря перфектно и много леко за да се усъмня, че е удряна, а и при застрахователя няма заведена подобна щета (понеже си има каско от първия собственик), та има ли модел да е без такъв надпис на задния капак?!И другото което ме интересува след като видях темата за онзи злополучен Civic 8-ген с почти изцяло сменената карантия, мога ли да се доверя на резултатите от диагностиката на сервиза на Бултрако, от където ми казаха, че единствено след около 1500-2000км ще трябва да сменя задните накладки. Имало и две козметични поправки на жулнато огледало и жулната предна броня, които са отстранени при тях (понеже колата е купувана от тях от първия собственик) и наистина е така, понеже проверих при застрахователя и даже и снимки ми показаха , че са незначителни неща. От другите теми за маслата, които гледах пък не ми стана много ясно, след като колата е 2006 октомври, 5W 40 ли трябва да и слагам?Предварително благодаря за отговорите и дано не отегчавам разбиращите тук!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито!Щом вина почва с JHM е правена в ЯпонияВиждал съм такива сивици без надпис - може би в базовото оборудване да липсва или е опция?Масло - 5w40 или 0w30 или по-добро :), за лятото 5-40 май е по-добре

Редактирано от Tino

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата е Executive модела, и не би трябвало да липсва според мен, но в крайна сметка това са бели кахъри.По очуден останах от това, по думите на представителя на Honda, че на задния капак няма кора отдолу, но и това не кой знае какъв кусур, но ме гложди и ще отида на място да проверя все пак.Благодаря още веднъж за отговорите :D.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,Моята е същата, само че 2009 5AT. Кора на "тавана" на багажника няма, виждат се кабели е т.н. Сигерун съм, че така е дощла :cool: Поздрави!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, поне вече няма да ме гложди. А иначе са си оставили отвори за копчета за захващане.Както и да е. Благодаря за отговора.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...