Jump to content
activity

Nissan Micra K11 + D14A4

Recommended Posts

Здравейте ! Имам идея на една Micra K11 дали ще е възможно да е се сложи един D14A4 двигател. Или е по добре да намеря един 1.3 оригинален си. Целта от цялата работа ще е да я направя икономична и мисля ,че с теглото и двигател от хонда ще е перфектната комбинация за това. Първо не харесвам двигателите на Нисан заради разходите с маслото при старите модели и шумът от веригата. Ориентирал съм се към D14A4 защото съм сигурен ,че при успех ще постигна разход от 5.5-6.5 л/100 км. смесен цикъл. Въпроса е дали си заслужава. Като цяло мисля ,че дори да се напасне двигателя ще трябва да се сменят също - 1. Горивни пътища + помпа2. Спирачната система3. Изпускателна системаОт къде да започна ?С мерките дали изобщо двигателя ще може да се прогоди в купето ? Притеснява ме евентуално къде ще излезе скоростната кутия и дали няма да е нижно да се деформира купето заради нея ? :cool: Това е по скоро за раздел фантазия. Но искам и вашето мнение.Благодаря.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мисля, че имаш шансове да го събереш в коша, но ще е му е тясно !!!. В случая това ти е основния проблем според мен, монтажа на самия мотор и кутия, трябва да преправиш полуоските и други хубави работи. Имам един познат с micra, ще видя дали ще даде да направим измерванията. Пътищата няма да са особено голям проблем. по-добре си намери 1.3 мотора, ще си спестиш много мъки. хиляда кубиковото си върви прилично за тази колица, така че мисля 1.3 ще ти е достатъчен. Пробвай някой такъв мъник в някоя автокъща и ще си отговориш сам на въпроса :(.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да може би си прав. Но не знам този с 1.3 дали е с верига. Понеже е ужасно шумен този 1000 куб. А от D14A4 имам добри впечатления. А микрата е прекрасна кола но заради това low cost изпълнение двигателя се чува ужасно в купето все едно е жигула. Но най вероятно няма след мерене ще видя дали да го захващам понеже имам предчувствия ,че филма е пълнометражен.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо се занимаваш с глупости ? 1,3 е с верига да и не мисля че ще е по икномично с Д14-ка.Карах К11 около месец и разхода и беше прекрасен.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да май вярно се замислям да се занимавам с глупости !!! В крайна сметка ще прибягна до swap с 1.3. Просто от приятели с нисан съм останал с лоши впечатления от двигателите им и проблемите им с разхода на масло. Но то все пак е до късмет на какъв ще попаднеш и дали този преди теб не я е карал като на уволнение.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега преди карах една Примера, която беше на 200000+ км и никога не ми е горила масло. Затова ако ти падне читав 1.3 слагай и не се занимавай с глупости.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, моята колица е Микра К11 1000куб. Попаднах случайно тука но все пак ще се радвам да помогна! Според мене ще е по лесно да се сложи нисанския 1,3 като там си спестяваш куп проблеми като окабеляване и пригаждане на ЕКУ-то. Нисанския двигател 1.3 и 1.0 са със еднакви ел.инсаталации можеш да подмениш само ЕКУ-то без да правиш нищо друго.Можеш и да го подкараш със стария комп но сигурно няма да има същите хърактеристики :) . Друго което може да ти е от помощ при смяна на двигателя, е че скоростните кутии са различми на двата двигателя което ще рече че трябва да взимаш двигателя с кутията. Каретата и полуоските също са различни -подмяна на шенкелите ще се наложи! Ами успех!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...