Ryuugan 251 #1 Публикувано 5 Февруари, 2011 Заглавието си казва всичко.Имам планове относно тази "гимнастика".Виждал съм б16 в такава Корола, както и в БМВ е36, така че със сигурност е възможно.Имам много въпроси, но да започна с най-важното:Двигателите на автомобилите с предно се монтират с коляновия вал успореден на осите на колелата. Ако за задно трябва да се завърти, какво става със скоростната кутия?Изобщо в България някой ще може ли да направи нещо подобно? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #2 Отговорено 5 Февруари, 2011 Абе то невъзможни неща няма .Какво точно имаш в предвид за скоростите ,за закачането или посоката на въртене.Че ако е закачането се прави с фланец и тн .Колегите с шкодите май са го усвоили тоя метод добре . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izanagi 389 #3 Отговорено 5 Февруари, 2011 Сигурен ли си , че си видял корола и БМВ с Б16 ?Да не са били с F20/F22 ?Принципно няма причина да не стане B18-ката , само трябва да и намериш кутия за задно , която да пасва и с една преходна плоча да я закачиш на този мотор.Но това е много занимавка , по-добре F20/F22 от S2000 направо с кутията и само кардана трябва да се преправи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ryuugan 251 #4 Отговорено 7 Февруари, 2011 С Б серия бяха и двете.Иначе ме интересува закачането на S80/S4C кутия за двигателя, но да речем, че и кутията на 4АGE може и тя да остане, ако ще доведе до по-малки проблеми.Май ще питам шкодаджиите също, да видим в каква кал се хвърлям. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izanagi 389 #5 Отговорено 7 Февруари, 2011 С кутия за предно няма да стане.Кутията на королата ако е хубава и здрава можеш да пробваш дали с преходен фланец ще стане.Така знам че са слагани кутия от K20 на F20 , кутия от 300zx на 200sx.Трябва мотора да застане надлъжно и да направиш лапите и да видиш кои тампони ще ползваш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове