Jump to content
Araba

горна помпа на съединител-Акорд 97г.

Recommended Posts

Здравейте колеги,преди няколко месеца забелязах,че на моя Акорд 97г. се губи спирачната течност в казанчето за съединителя.Долях го догоре и периодично проверявах и не забелязах да губи течност.Вчера се сетих да проверя след 2 месеца и забелязах,че отново е на дъното течността.След оглед се оказа,че имам теч от горната помпа от към страната на купето.Въпрса ми е следния-кое е най-добре,да се ремонтира помпата,да се закупи нова и то каква или просто да доливам,както ме посъветваха някои специалисти,защото това при Хондите си било нормално.В Пловдив,при Шкодрата за сваляне и ремонтиране на помпата ми искат 40 лв.,но пък други казват ,че ефекта ще е само временен и пак ще протече.От друга страна се притеснявам така,както си тече по малко да не ме остави на пътя някой ден без съединител.Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и как го е решил?Предварително благодаря!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много често правиш проверки колега. На 2 месеца. Все пак караш нова кола. Една проверка на 5 години например, е напълно достатъчна. Абе мислех че съм изчел всевъзможни тъпотии в автофорумите , ама явно има още. И ко викаш ? Специалистите ти казаха само да доливаш спир.течност,защото това при Хондите си било нормално. Виж , веднага да ги смениш тези СПЕЦИАЛИСТИ. Това че е хроничен проблем , съвсем не означава че при възникване ,не трябва да бъде своевременно отстранен. 40лв да ти ремонтират помпата- 85 лв е нова, сам прецени кое е по добре. С ремонтен к-т не винаги се получават нещата. И за да не се притесняваш че ще останеш на пътя някъде, отваряй капака поне веднъж седмично за проверка.Добри отзиви има за колегата M&S Auto, който се занимава с продажба на авточасти за Хонда.

Редактирано от bleid 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, имах същия проблем, само че на Сивика ми! При мен ремонтният комплект за помпата струваше, колко нова такава! И при теб разликата няма да е голяма! По-добре си вземи нова и можеш и ти да си я смениш, има само 1-2 болтчета, които са трудно достъпни, но не са болка за умиране! :) Съветвам те също така да не се бавиш с поправката, защото аз се забавих и ми се прее*а и долната помпа и след това вилката на съединителя, от което се наложи сваляне на кутията! :) Действай докато е време и не слушай тия "специалисти"!П.П. Обезвъздушаването също не е трудно, само наливаш спирачна течност на отвит клапан за обезвъздушаване и помпиш съединителя! :) Поздрави :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Блейд, на кола от 97-ма (20-ти век) казваш нова. Та тя е на 14 години.... :) Араб, при мен бе започнала съвсем леко да сълзи, съвсем случайно я открихме. Не бе кой знае колко пари. Добре е да я смениш, не се занимавай с ремонтни комплекти. Смени и течността. Източи първо течността, защото иначе ще омаже коша под нея и ще прецака боята.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Блейд, на кола от 97-ма (20-ти век) казваш нова. Та тя е на 14 години.... :)

Не схвана ли иронията колега ? Прочети още веднъж само първият ред. Редактирано от bleid 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

благодаря за отговорите,а за въпросните специалисти,нарочно не съм споменавал имена,защото лично на мен от форума ми ги препоръчаха преди време и сега гледам ги препоръчват и на други колеги.Ясно е ,че ще трябва да се смени.днес попитах в един склад за авточасти,можело само да се поръча и помпата била немска на цена 92 лв.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Блейд, на кола от 97-ма (20-ти век) казваш нова. Та тя е на 14 години.... :P

Не схвана ли иронията колега ? Прочети още веднъж само първият ред.
колеги смених помпата.взез я за 90 лв. и си я смених сам.видях,че на старата се е износила една от гумичките,който щея отремонтитам и ще си я имам за резерва.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...