Jump to content
meto'o

Двигател на Сивик 1.7

Recommended Posts

Привет колеги интересува ме този агрегат, но не успях да си отговоря на въпросите из интернет и затова реших да попитам компетенцята от форума. Та въпросите са ми няколко :lol: 1 Тези двигатели Исузо ли са и ако е така всички ли ? 2 в 7-ма ген Сивик от коя до коя година се монтират (смисъл дали е бил друг дизела и после Исузо или са само такива)3 Като цяло надеждни ли са и имат ли характерни слаби черти като турбини, сензори и тн.И евентуално кой е най правилня избор Cdti Td и какито още видове има :) Конкретно за Седма генераця сивик питам защото за осма няма финикийци :D Благодаря на тези, които ще отделят време за тази тема :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

само исузо,лесни за подръжка здрави,икономични,доста приятна кола аз също имам такава

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В 7-ма генерация на Сивик дизеловия мотор е само на Исузу - 1,7CTDI. Два разпределителни вала, турбина и интеркулер. Няма други интерпретации като TD, TDi идруги подобни

Като двигатели са надеждни. Слабо място някои казват турбината, но: ако сменяш маслото навреме; ако не вкарваш високи обороти преди да е отлепила стрелката за температурата; ако след като си карал яко (примерно магистрала или градско, но високи обороти) - не гасиш колата веднага, а изчакаш поне 1 мин. на празен ход и тогава гасиш - няма да имаш проблеми с турбината поне 250хил.км.

Редактирано от Jorko.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aми и аз си мисля, че си заслужава пък то ще се чуе :punk: Благодаря ви колеги :punk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...