chirenski 18 #1 Публикувано 19 Януари, 2011 (Редактирано) След дълго издирване на стробоскоп, най-накрая реших да си направя сам. Причините са най-вече финансови, а и ми трябваше да си направя центровката след поставянето на в-тек главата. Ето това е оригиналната схема на колега от Шкода форума: Понеже не съм много наясно с електрониката ми се стори сложна отначало, но след като я разгледах подробно я разгадах. За всеки случай нарисувах една схемичка с елементите, с която според мен всеки ще може да се оправи. Както виждате схемата е много лесна има само седем елемента. Запоих всички елементи на парче монтажна платка, и ги побрах в китайско фенерче.Изглежда ето така в завършен вид: За екраниран кабел използвах такъв от USB клавиатура четирите проводника ги омотах като един общ, който е увит около щипка за пране(може да ползвате и друга), а екранировката на самия кабел запоих към маса. Фенерчето беше с 12 светодиода, от които нямаше един да свети еднакво с друг. Пробвах различни комбинации от светодиоди и съпротивления, най-добре според мен свети с 3 светодиода от запалка без съпротивление/я, така и го оставих. Работи супер, тествано е вече на две Хонди Цената на елементите е под 2лв., на фенерчето е 3лв., препоръчвам който го ползва да си вземе бял маркер (моя го купих от Офис1-5лв.) за да може да си бележи предварително белега. Това е най-обикновен стробоскоп, няма възможност за настройка на градуси или пък честота на светене, но върши работа. Както се казва за тези пари, толкова п.с. ако има въпроси или забележки не ме жалете п.с.2 Ако темата не е за тук преместете я. п.с.3 Добре ще е да обмислим раздел "Направи си сам" Редактирано 19 Януари, 2011 от chirenski 5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalos 37 #2 Отговорено 19 Януари, 2011 Браво, това е хубава темичка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове