civicgonemad 60 #1 Публикувано 14 Януари, 2011 Здравейте колеги! Въпроса ми е какъв е рамера на спирачните дискове на хонда сивик 5-та генерация. И евентуалко какви мога да сложа? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #2 Отговорено 14 Януари, 2011 (Редактирано) Ами на един приятел са 280 отпред и 260 отзад Сега сериозно. На хеч/седан/купе 1.3 и 1.5 са 240мм диаметър. На Sohc Vtec зависи - купетата са 262мм, седаните и хечовете могат да бъдат както с 240 така и с 262. DOHC Vtec - тоест VTI е на 262мм. Твоята кола най-вероятно е с 240мм, освен ако някой не ги е ъпгрейднал вече. За да минеш на по-голям размер трябва да смениш дискове/апарати/шенкели (с главината)п.с. - Надявам се си питал за предни, а не задни дискове? Редактирано 14 Януари, 2011 от chris_barnes Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
civicgonemad 60 #3 Отговорено 14 Януари, 2011 (Редактирано) А за да мина отзад на дискове пак ли е същата процедура? И трябва ли да са еднакви задължително дисковете? Редактирано 14 Януари, 2011 от CivicGoneMad Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slade 21 #4 Отговорено 14 Януари, 2011 Защо ти е да минаваш отзад на дискове? По-добро спиране ли гониш или по-добро охлаждане на спирачките? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
civicgonemad 60 #5 Отговорено 14 Януари, 2011 По-добро спиране разбира се. Да не би барабаните да се охлаждат по добре? Или дисковете да спират по-лошо? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #6 Отговорено 14 Януари, 2011 Най-добре си сервизирай барабаните (преглеждане на накладките, механизмите и тн, реглаж) и си свиркай. Парите дето ще ги дадеш за дискове отзад, по-добре ги дай за оптимизиране на мотора или примерно джанти. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Me Gusta 137 #7 Отговорено 14 Януари, 2011 Пич, не го слушай Калоян, ако имаш намерение да засилваш колата слагай дискове и отзад. Джантите са ти последна грижа освен ако не си по "дизайнерския" тунинг от типа фарчета ревящо гърне и сини пръскалки Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #8 Отговорено 14 Януари, 2011 Той пича оправи мотора, мокета и сега прави спирачки....Яко. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
civicgonemad 60 #9 Отговорено 14 Януари, 2011 (Редактирано) За жалост мокета ще е първи. За мотора още съм говорил с правилния човек кои бурала да зема. А за спирачките питам щото така и така утре ще сменям дискове... че мойте са супер изядени. Та да знам какви да взема че от магазина се чудеха 240 или 260 да ми дадат. А има ли значение от седан или хеч... Че аз съм с хеч. Редактирано 14 Януари, 2011 от CivicGoneMad Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #10 Отговорено 14 Януари, 2011 (Редактирано) Подозирам, че не си прочел какво съм написал в 1вият пост от темата. За да минеш на по-голям размер трябва да смениш дискове/апарати/шенкели (с главината) Редактирано 14 Януари, 2011 от chris_barnes Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
civicgonemad 60 #11 Отговорено 14 Януари, 2011 Това съм го пропуснал извинявам се . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
civicgonemad 60 #12 Отговорено 17 Януари, 2011 А трудно ли се откача таблото? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondю 41 #13 Отговорено 17 Януари, 2011 На теб ще ти е трудно, като ти чета постовете дотук. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
civicgonemad 60 #14 Отговорено 17 Януари, 2011 Ами за мокета не бях сигурен просто каде си държи. А най-голямата пречка ми беше дали стита навътре под таблото. Искам да си подменя цялото табло че моето е изпокъсано на няколко места а и аз днес го докъсах... инцидентно . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове