Jump to content
danni

CRX d16z5 или d16a9

Recommended Posts

Здравайте приятели , от доста време разглеждам и всеки ден все повече и повече се навивам да си купя един РЕКС . Но се колебая между тези два мотора , а именно D16z5 и D16A9Гледах ги в нета двигателите не са кой знае колко различни .. имат почти еднакав вартящ момент и разлика между 6 конски сили .... и затова се обърнах към вас който се е зблъсквал с тези два двигателя нека си каже личното мнение . Кой е по издражливият мотор , кой е по бързият по икономичният...това ме интересува зада имам насока към какво да се орентирам при покупката ми за така мечтания РЕКС . Благодаря ви предварително

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, ако си тръгнал да купуваш Рекс с д-мотор, мисля няма голямо значение, а9 и з5 са почти идентични, с изключение на компютъра, липсата на ламбда сонда и по-добрия изпускателен колектор на а9-ката.Издръжливостта е на добро ниво, ако следиш редовно количеството на маслото, няма да имаш проблем.Относно икономичноста, би трябвало з5 да гори една идея по-малко с оглед ламбда сондата, която има.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Любимата ми тема :rolleyes:Има доста писано и доста спорове по въпроса във форума, разрови се , ще ти е полезно.Моето мнение е да избираш Рекса не по вида двигателя , а по състоянието на купето.По-трудно е да намериш екземпляр със запазено купе на тези години. Двигателя какъвто и да е се сервизира лесно, а и се намират евтино.На практика това е един и същ двигател и основните разлики са наличието на катализатор и ламбда сонда прi Z5 и липсата им при А9.А9 е със изпискател 4-2-1, а Z5 e с 4-1. И двата изпускателя са кофти в стоковия им вид, така че ако сложиш афтърмаркет тази разлика изчезва.Компа е различен, но няма проблем да се чипне или да се сложи такъв от А9 на Z5 и съответно може да се махне катализатора и ламбдата и всички по-големи разлики да бъдат заличени :).Според някои колеги има дребни конструктивни разлики вътре, но дори да е така са пренебрежимо малки по отношение на мощност и надеждност.И двата двигателя са достатъчно надеждни, ако се експлоатират и поддържат правилно. Все пак това е Хонда:DКаквото и да избереш ти пожелавам успех !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега разгледай тези темиhttp://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=55638http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=53766...... големи машинки..... даже и z5 не гледай че са 124-5 коня..... доста пъргавички са.... също така а9 доста добра NON-VTEC :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да питаме Венци какво им прави на Z5-ците та да троши VTEC-и и коли над 150к.с. ?!...Има нещо в Z5 моторите които ги отваря много, и не знам дали това важи и за A9?! Принципно са идентични мотори, ама...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да питаме Венци какво им прави на Z5-ците та да троши VTEC-и и коли над 150к.с. ?!...Има нещо в Z5 моторите които ги отваря много, и не знам дали това важи и за A9?! Принципно са идентични мотори, ама...

И какво е точно това нещо ,че много се заинтересувах

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип стокови а и леко пипани ВТИ-та и коли около 150-160 коня , не са особено предизвикателство за добре направена двувалка нон втек.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И какво е точно това нещо ,че много се заинтересувах

Не знам?! На никой не казва. Аз го питам от години насам.. TOP SECRET! :)Ето за пример разликата между РЕКС D16Z5(червен) и РЕКСА на Венци (бял), при гонка със един и същ FIAT PUNTO GT:Хонда Сбирка - дръпките са в края на клипа Редактирано от paRADOx

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...кво се чудите белите Рексове винаги са по бързи от другите цветове :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бяла, розова все тая, ако едната /червената/ е сток, а другата е модната като хората, съвсем нормална е разликата.Няма значение дали е д16а8/з5/а9, направената добре кола ще бие винаги стоковия си еквивалент.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

H/E/I + ECU е достатъчно

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...