Ivan_crx_ 8 #1 Публикувано 30 Ноември, 2010 Единия проблем е че като е запалена колата се чува един гаден звук подобен на виене . Като карам пак се чува и забелязах че в по високите обороти се чува по силно Въпросното виене не се чува само когато съм натиснал съединителя . Ако е на скорост дори и със натиснат съединител пак се чува Въпроса ми е каде може да е проблема във скоросната кутия или нещо съединитела е заминал (в кутията има масло )2 рия проблем при завои наляво се чува едно търкане . Вчера беше сменена дясната полуоска и забравих да кажа без да искам " облизах" един бордюр със предната дяна гума . Може ли да съм изкривил нещо и затова да хърне на ЛЯВ завои !?! колата е црх 2г д16з5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Player101 383 #2 Отговорено 30 Ноември, 2010 по 1. : Въпросното виене и аз го имам - лагери на първичния вал на скоростната кутияпо 2. : Ако е "търкане", виж си кори, подкалници (едно-друго да не опира). Ако е "хъркане"(тракане) - външно каре предполагам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_crx_ 8 #3 Отговорено 30 Ноември, 2010 а този лагер каква му е цената горе доло Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #4 Отговорено 30 Ноември, 2010 40-50лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_crx_ 8 #5 Отговорено 22 Декември, 2010 ходих при маистор които ми каза че само труда ще ми е 200 лева и сега се чудя дали направо да не си взема друга кутия или ако някои знае каде във стара загора има някои които работи по евтино Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fero 9 #6 Отговорено 22 Декември, 2010 Колега писал, си че и на място при запален двигател се чува тоя звук.Не веднъж съм чувал така кола леко да вие и от ролката на ангренажа...Ако не си я обслужвал на време или със скапани части, според мен е хубаво и там да се погледне,а не за най-лошото да се хващаш.Много колеги тук са по компетентни, нека и те си кажат мнението.Моето просто е идея...А за този "майстор" , който без да е установил точната диагноза ти е казал цена за труд...бягай на далеч. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slade 21 #7 Отговорено 22 Декември, 2010 ходих при маистор които ми каза че само труда ще ми е 200 лева и сега се чудя дали направо да не си взема друга кутия или ако някои знае каде във стара загора има някои които работи по евтино Имай предвид, че друга кутия втора ръка също ще е с поизносен лагер на първичния вал. Според мен това е първото, което се скапва в една кутия на Хонда. Може "новата" ти кутия да е с по-износен или по-малко износен първичен лагер от старата, но ще е износен. Цената на отваряне и смяна на лагер като гледам е почти еднаква като на кутиите втора ръка. Аз съм сменял кутия по други причини (на старата й дойде термина и щеше да ражда на пътя) и шума на първичния лагер съм го сравнил при двете кутии - 1:1. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове