vtec power 1 #1 Публикувано 19 Ноември, 2010 свети ми една лампа и не знам за какво е намира се между лампата за маслото и тази за отворена врата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mEtaka 68 #2 Отговорено 19 Ноември, 2010 Супер описание, поне напиши какво обозначение има на лампата- жълта ли е, червена ли е и тн. Кога свети, като дадеш на контакт или и при работещ мотор продължава да свети и тн. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vtec power 1 #3 Отговорено 19 Ноември, 2010 (Редактирано) Супер описание, поне напиши какво обозначение има на лампата- жълта ли е, червена ли е и тн. Кога свети, като дадеш на контакт или и при работещ мотор продължава да свети и тн.ами жълтата е само една май ми се струва другите са 4ервени тази е 4ервена и свети постоянно и преставлява нещо с формата на гърне и някакви 4ерти4ки от горе мотора е х22а Редактирано 19 Ноември, 2010 от vtec power Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mEtaka 68 #4 Отговорено 19 Ноември, 2010 (Редактирано) Червените лампи са: маслото, отворена врата, отворен багажник, ръчната, акомулатора, и BRAKE LAMP. Незнам за коя лампа ми говориш, която да е червена и с формата на гърне, или поне немога да се сетя в момента.Постоянно ли ти свети или само като дадеш на контакт? Мотора суапван ли е или колата ти е с десен волан?П.С. Намерих за какво ми говориш, предполагам вече, че автомобила ти е истински японец . Та това ти е лампата за катализатора, демек за температурата на катализатора. Предполагам, че е задръстен или сензора ти нещо не е в ред. Просто тази лампа ти показва, че с температурата на катализатора не е нещо наред или сензора- повтарям се. Редактирано 19 Ноември, 2010 от mEtaka Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
insulin 73 #5 Отговорено 19 Ноември, 2010 Най-вероятно ти е заминала ламбда сондата колега. Ако имаш нужда пиши Л.С. ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mEtaka 68 #6 Отговорено 19 Ноември, 2010 (Редактирано) Ламбда сондата не е на катализатора! Ако му е заминала тя, ще му светва Check-а На колегата му свети това: Снимката е взета от http://preludeonline.com Редактирано 19 Ноември, 2010 от mEtaka Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
paRADOx 1011 #7 Отговорено 19 Ноември, 2010 Това ми прилича на катализатора. Интересно. На моя Prelude няма такава лампа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mEtaka 68 #8 Отговорено 19 Ноември, 2010 Точно, това показва температурата на катализатора и причините според мен са или запушен катализатор или сензора си е заминал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Concord 12 #9 Отговорено 19 Ноември, 2010 Колегата показа ламБата, ето какво пише в и сервизното ръководство за проблема:http://www.speedyshare.com/files/25267609/...ning_sensor.pdf Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mEtaka 68 #10 Отговорено 19 Ноември, 2010 (Редактирано) Катализатор. Описано е, че лампата светва когато температурата на катализатора е надвишила нормалните стойности. Веднъж светне ли лампата при работещ двигател няма да изгасне без отстраняване на проблема дори и температурата на катализатора да стигне нормалните стойности.Възможни решения:1. Сменя се крушката /незнам защо така пише/2. Проблем със сензора3. Слаба връзка 4. Изгорял бушон на ECU(ECM) 15А.5. Запушен катализатор /според мен/ Редактирано 19 Ноември, 2010 от mEtaka Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vtec power 1 #11 Отговорено 19 Ноември, 2010 нямам катализатор със спортна генерация съм сигурно за това свети Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mEtaka 68 #12 Отговорено 19 Ноември, 2010 Следователно и сензора няма да си е на мястото. Това ще е най-вероятната причина. Ако искаш да не те дразни просто махни лампичката за да не свети и всичко ще е 6 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Concord 12 #13 Отговорено 19 Ноември, 2010 Така и така зачепкахме въпроса с лампите на Прелюда - кога светва лампата за бензина? Карах доста на изчерпани деления и не светна? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mEtaka 68 #14 Отговорено 19 Ноември, 2010 Абе и аз съм така, веднъж светне- веднъж изобще не иска. Ама да ти кажа не ме и вълнува, защото като се сетя за какво разглабяне иде реч и я прежалвам. А по самият ти въпрос- принципно от третото деление. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
paRADOx 1011 #15 Отговорено 19 Ноември, 2010 Пробвай да рестартираш комп-а. Може и да спре светлината на катализатора. Имам друг въпрос: Колко гориво остава, след като и 3-те чертички изчезнат, или поне колко км мога още да измина с този остатък? Накой пробвал ли е? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Concord 12 #16 Отговорено 19 Ноември, 2010 Ясно, значи и при мен нещо не е в час Питах предишния собственик на колата и ми каза, че светвала долу-горе като оставали 3 (три) километра пробег... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dotz 4 #17 Отговорено 19 Ноември, 2010 Аз съм тествал,като изчезнат чертичките може да минете поне 60км.При една чертичка като заредиш догоре събира 50л.,демек с една черта имате около 10л.,без черта около 7л.(това са мой лични изчисления не претендирам да са точни),двигателя е ф20а4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KONI 11 #18 Отговорено 19 Ноември, 2010 Здравейте колегиПисах някъде по друг повод,ч е при току що изгаснала последна чертичка източих резервоара за промивка и излезе точно 10л.Но предполагам ,че една част от това гориво е мъртъв обем и помпата не може да го иззмуче.Става въпрос за F20A4. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
paRADOx 1011 #19 Отговорено 19 Ноември, 2010 Интересно. Много благодаря за мненията, защото един път останах без никакви чертички и се паникьосах да не ми свърши горивото, но явно съм имал доста в резерв.пп: А 10л гориво са си 100км изминат път Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Concord 12 #20 Отговорено 19 Ноември, 2010 Ще направя експеримент и ще засека, но за всеки случай, ще си взема една тубичка бензин в багажника Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
degman 3 #21 Отговорено 21 Ноември, 2010 Ами при мен лампата за резерва светва като нямам чертички. Като светне лампата и ми вдига една чертичка - мисля че е така, защото като светне измерва вече резервата. И по принцип знам, че светне ли лампата, горивото трябва да ти стигне за 100-ина километра. Демек градско в София - 60км., но не съм си правил експерименти, а веднага на бензиностанцията И аз пък имам друг проблем - пълня резервоара догоре, минавам 100 километра горе долу и при следващите 100 някъде нямам никакво отчитане на горивото - в смисъл всичко е празно. Първия път като ми се случи помислих да не съм спукал резервоара или нещо подобно. Явно нещо отчитането го няма там и е проблем в датчика или това, което отчита горивото, но ще го преживея Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Prelude98 68 #22 Отговорено 21 Ноември, 2010 При светнала лампа би трябвало да има 10 литра резерв - така дава производителя. Имайте предвид, че колата не трябва да се оставя дори и при лек наклон при това количество бензин, тъй като при студен двигател, след това няма да може да запали - пробвано лично от мен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове