Jump to content
degman

Смяна на спирачна течност на Prelude 4gen.

Recommended Posts

Здравейте. Намерих доста теми за смяна на спирачна течност, но никъде в тях не открих, това което ме интересува !!! Та понеже на Прелюда казанчето за течноста е отдясно като си пред капака, а казанчето за помпата за ABS е отляво питането ми е - как точно се сменя тази от помпата. Чудя се като се развият четирите пробки на апаратите и натисна педала два три пъти дали ще успее да изтече цялата. И ако изтече и от помпата тя как се обезвъздушава. В смисъл спирачната помпа и помпата за ABS как са свързани? Въпросът е, че не съм запознат със системата и реших първо да питам преди да пристъпя към действие, и ако може малко по детайлно какво точно се прави. Двигателят е H23A2 ако има значение, и мисля да налея DOT 4 някаква, ама не знам каква? Та доста въпроси зададох, и мерси предварително. А ако някъде има във форума това, което ме интересува моля линк, защото аз не съм го намерил !!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да развиваш нищо.Първо се снабди със спринцовка 50сс,маркуч от система или такъв с диаметър около 6мм.,подемник,или канал и един авер за помощ.Със спринцовката изтегляш течността от казанчето на спирачната помпа.На нейно място наливаш нова Дот 4-марки колкото искаш и няма голяма разлика в цената.След това започвате постепенно от задните колела(всяко по отделно),като при обезвъздушаване на системата да източвате старата течност,докато потече новата чиста течност от пробката,но ползвай маркучето за да събираш старата течност и да следиш кога ще потече новата течност.Старата обикновено е доста мътна и с боклуци в нея.После се повтаря на предните и си ок.Желателно е при всяко източване от колело да доливаш в казанчето течност,за да не засмуче въздух.Казанчето та АБС-а го изтегли със спринцовката и напълни с нова течност.

Редактирано от policeman

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за отговора !!! Било много по - просто, отколкото мислех, а аз се вкарвах в некви филми :worthy:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Системата на АБС-а също се обезвъздушава. Трябва ти маркуче, спринцовка и един проводник (не е желателно да е кламер). Отново както е казал policeman изсмукваш течността от казанчето, наливаш нова и след това обезвъздушаваш. Обезвъздушаването става от предната страна на компресора има такова болтче за обезвъздушаване. За да заработи помпата трябва да отвориш кутията с бушоните, махаш релето на компресора на ABS и даваш на късо два от изводите като преди това си развил болта за обезвъздушаване и си надянал маркучето за да не пръска в коша.

 

Относно обезвъздушаването на конвенционалните спирачки реда на обезвъздушаване според ръководството е задно дясно, предно ляво, задно ляво, предно дясно.

За течността в ръководството пише някаква DOT 3 или DOT 4. По-добре си вземи хубава DOT 4 (Textar например).

 

По-късно ще сложа снимки на всичко което казах, защото сега нямам ръководство при мен.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето и обещаните снимки от ръководството:

Ето тези два пина се дават накъсо за да заработи АБС помпата. Не ползвай кламер, тъй като тока е голям и кламера загрява много бързо :worthy:.

ВНИМАНИЕ!!! ДА НЕ СЕ ДАВАТ НАКЪСО ИЗВОДИ 32 И 33

Публикувано изображение

 

Болта за обезвъздушаване на АБС-а се намира тук. НА много шибано място е заврян и достъпа до него е малко труден, но се справя. Тук е показан специален ключ, но с маркуче също става. Като чета сега обаче малко съм те подвел. Реда е следния - първо се пуска компресора да работи за 10-тина секунди и след това отвиваш болта. Ако излиза още въздух допълваш казанчето и го правиш пак.

Публикувано изображение

 

Ето го и реда на обезвъздушаване на конвенционалните спирачки и текста в който пише за течността

Публикувано изображение

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОК. Мерси за подробните обяснения !!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...