Jump to content
stefantraikov

ОБОРОТИ-ПРОБЛЕМ

Recommended Posts

Здравей те на всички.Първо да започна от там че не карам HONDA....а MITSUBISHI ГАЛАНТ 2.0 GTI 16V 4G63TURBO двигател..и до колкото съм запознат някой ХОНДИ имат същите двигатели....и за това реших да ви запитам относно проблем който имам от вече близо 2 месеца....Та значи....проблема е следния;Паля колата....работи на около 1200,1300 оборота до към 3,4 минутки,след което оборотите падат на 900/което е нормално/..така...обаче....след това....когато и дам газ до към 5000,6000 об/м колата дирекно си гасне ,някой път пада до 100,200 об/м...и пак вдига на 900 об....но в повечето случей изгасва.Тва е адцки дразнещо щото в движение на всяко натискане на съединителя и отнемане на газта колата гасне.Закачах я на компютър,всичко показва че е наред......ама как ша е наред като не е :censored: .Абе по на кратко... като и дам яко газ и отнема газта разтоварващия клапан изфъска колата гасне,ако и дам по малко газ почва да ги люла оборотите м/ду 100,200 и се нормализира...и така до следващото отнемане на газта....картинката е че си гасне.Извинявам за това че все пак форума е за ХОНДА, но и аз карам японец а вече не знам кво да права.НЯКОЙ АКО ИМА НЯКВИ ИДЕЙ.....?????

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да провериш във форума на Митсу , там вероятността да знае някой по въпроса е по-голяма .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,както много колеги биха те посъветвали, опиши проблема във форума на митцубиши.Там човека за софия е DjTimby му е прякора. Ще ти отговори и във форума на въпроса.Иначе и аз имах галант без турбо и не сам имал проблем със оборотите, но галантите имат стъпково моторче, което също се нуждае от почистване , но също така с времето се измества стъпката на която триабва да работи. Разбира се може и да не е там проблема.Успех.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега преди месец пуснах тема за същите проблеми като твоите, но на едно ЦРВ. Уви никой не даде мнение. Аз развих един винт на дроселовата клапа- байпас за въздух. Сега не гасне, но е по тромава колата, явно бедна смес, но какво да се прави друго не можах да измисля. Ако ти измислиш нещо пиши. Успех.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми пропадаха оборотите особено сутрин хладна, по наклон нагоре, и не само. След смяна на един куп неща като капачки на дистрибутор, палец, кабели, клапан за празния ход, ламбда сонда и т.н. и нещата долугоре се стабилизираха. При мен беше съвкупност от много неща сякаш, нито едно не го разреши отведнъж.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега може и да е от бензиновата помпа,да не впръсква бензин колкото трябва,и това е вариант.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, закачал си я на компютър и всичко е било наред, но компа не вижда механиката. Аз съм на мнение, че механично нещо не е в допуските. Примерно дроселовата клапа ако е мръсна си е доста срещано явление, така при напълно отпуснат педал на газта или затворена дроселова клапа, няма никакъв приток на кислород. От това, което аз знам, трябва да има малък просвет между стените на дросела и самата клапа, от там влиза по малко въздух за да образува горивна смес за празния ход. Може да не е така, но логиката ме води натам, все пак може да ти дам някаква насока.Лично при мен чистенето на дросела даде голяма разлика в работата на мотора на празен ход, най-вече когато оборотите падат и трябва да се възстановят на работни такива.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята кола не бях я карал няколко месеца и хората са казали, не се ли кара една кола все има нещо, което се разваля. Като я запаля (пали без проблем), почва да мени оборотите, много дразнещо, вдига ги на 1500 и нагоре и слизат до 100-200, после пак се вдигат и всичко се повтаря, закарах я на сервиз и се оказа стъпково моторче, почистиха ми го и всичко беше ОК. Надявам се това да е причината и при теб и да не е нещо голямо. Дано да съм ти помогнал и, като разбереш от къде е проблема да не забравиш да споделиш. Поздрави :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята кола не бях я карал няколко месеца и хората са казали, не се ли кара една кола все има нещо, което се разваля. Като я запаля (пали без проблем), почва да мени оборотите, много дразнещо, вдига ги на 1500 и нагоре и слизат до 100-200, после пак се вдигат и всичко се повтаря, закарах я на сервиз и се оказа стъпково моторче, почистиха ми го и всичко беше ОК. Надявам се това да е причината и при теб и да не е нещо голямо. Дано да съм ти помогнал и, като разбереш от къде е проблема да не забравиш да споделиш. Поздрави <img src="http://forums.hondabg.com/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wink.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":lol:" border="0" alt="wink.gif" />

Да бе...верно че като не се кара се скапва,и колкото повече се рови ...толкова по зле :rolleyes:.Стъпковия мотор е ок..дросела е ок.Прави ми впечетление че когато разтовари блоу офа гасне колата...вазможно ли да е от блоу офа??

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...