Jump to content
5yo

Няколко въпроса за англичанката, конкретно D16y3

Recommended Posts

Досърбя ме и се сетих да ви питам, понеже не открих конкретни отговори и решения за моя двг. Надявам се да ми помогнете Първо да питам всичките ли англичанки имат anti-roll bar на задната ос или е някаква опционална "екстра"? защото се загледах, аз такова нещо нямам - никога не е имало или някой преди мен го е махнал, незнам.Катализатора започна да пърди след като го ударих в едно прегазено куче, та сега се допрецака и не се трае, мисълта ми е дали е вързан с някакъв сензор към електрониката при D16Y3, да знам какво да правя, да го сменям направо или да търся друго решение?Evap Canister - на български незнам как му викат, очиства изпаренията от резервоара (мисля), продава ли се някъде в България, освен в Хонда БГс техните космически цени, и за колко пари? То не съм сигурен дали е баш за смяна, гледам, че нещо го е сцепило и му се вижда филтъра, като гъба такъв.За ЕКУ-то гледам, че по форума върви някаква "техника" след рестарт - да се държи двг на 3к RPM докато се включи вентилатора. Това при кои хонди се прави, защото на мойта знам, че само трябва да се махне 7.5А-вия бушон.А когато се откачи акулуматора рестартира ли се ЕКУ-то, защото бях на сервиз уж бяха оправили всичко, ама не били рестартирали ЕКУ-то и вчера пускам проверка за грешки, гледам 6 мигания - Термо сензор :) . Или не са оправили всичко, или не е рестартирано ЕКУ-то :):zen:

Редактирано от 5yo

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще помоля да изтриете или скриете темата, да не се зарива още форума, то и без това няма никаква съществена информация в темата !!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Evap Canister - на български незнам как му викат, очиства изпаренията от резервоара (мисля), продава ли се някъде в България, освен в Хонда БГс техните космически цени, и за колко пари? То не съм сигурен дали е баш за смяна, гледам, че нещо го е сцепило и му се вижда филтъра, като гъба такъв.

Това е СИСТЕМА ЗА ВЕНТИЛАЦИЯ НА БЕНЗИНОВИЯ РЕЗЕРВОАР Парите на бензина, образуващи се в резервоара, се натрупват във въгленов филтър, а след това чрез електромагнитен клапан, подконтролен на БУ, се отправят в горивната камера. Парите на бензина не само не се изхвърлят в атмосферата, но и стимулират горенето в цилиндрите.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз имам един въпрос относно моята хондичка която е 1.6 D16Y3 и до колкото знам този двигател не е втек, но ми прави впечатление, че се държи като втек.... ето и защо мисля така, след 4 оборота колата се усеща как ускорява по бързо от колкото преди това и искам да знам това на какво се дължи след като не е втек, има ли някаква връзка 16 клапана или не ????Благодаря предварително и се извинявам ако въпроса изглежда глупав;)!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То се е видяло, че темата няма да се трие, поне да напиша какво разбрах по майте въпроси, ако някой го боли ;)Заден антирол бар имат само някои от Type-R моделите и други яко наджиджени модели на хонда. Имам си ги дупките където се връзват тампоните, така че мога да си я ъпгрейдна когато имам кешовица.На/след катализатора явно нямам втора ламбда сонда (Oxygen Sensor)За Evap-a човека по-по горе го каза. Само да допълня аз какво разбрах, когато налягането в резервоара се повиш тези изпарения се пропускат през дву-пътен клапан и влизат в EVAP "тубата". В нея има отвор, чрез който се поема свеж въздух, а диафрагмения клапан на тубата и соленоидния вал(който се намира на вх. колектори) регулират вакуума в система.За рестартирането явно и с акумулатор става, а грешката е излязла защото са откачили конектора на термосензора докато са го тествали ;) или някъде не прави контакт :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...