Jump to content
STR8__

Проблем с пластмаса на вратите

Recommended Posts

здравейте на всички нови и стари фенове на хонда. Преди 2 седмици си купих първата хонда, а съм маняк на хонда цял живот, но нали знаете когато напуснете дома на мама и тате става това което ти искаш.... :)) Да минем на въпроса.... взех си Хонда сивик 1.6 илс хечбек 83кв и когото я купувах нямаше такъв проблем, но сега пластмасата на вратите които отчитат дали е затворена или не, ми правят проблеми....предната(шофьорска)врата когато я отворя лампата не ми свети(лампата която е в купето), а на всички други врати ми свети, преди ми светеше и не знам,защо така се прецака и спря, развъртях пластмасата и под нея има една клема и към нея вързани кабелчета, огледах ги нямаше проблем,извадих я и пак я вкарах, но уви не се оправи и е много дразнещо когато отворя вратата вечер всичко е тъмно....някой може ли да ми каже точно как го оправя, мислех с някакъв препарат да почистя клемичката (мъжкото и женското) но не съм сигурен с какво......задната лява врата също има проблем с тази джаджа, тук обаче проблема е следния .... когото се отвори вратата не винаги прави контакт и на таблото датчика свети, трябва по силно да се затвори врата и се оправя, но още по дразнещо е когото карам вечер и мина през по - голяма дупка, светва таблото за не затворена врата и съответно лампата на купето светва....неприятно е.....:dry:!!Някакъв съвет за оправията на това можете ли да ми кажете ще съм ви много много благодарен:dry:Имам и още едно питане, то не е точно към хонда, но пак става..... имах една мп3-ка на предната кола което е доста добра взех го и го сложих на хондата, но проблема тук е че когато изкарам ключа настройките ми за басс, масс не се запаметени и отново трябва да настройвам басса и най - неприятното което ми е примерно съм стигнал на диска до 50 песен и съответно следващия път трябва да продължи от 51, но не отново чете диска и го пуска от 1 песен, един приятел ми каза да пробвам да го вържа на постоянно захранване и да пробвам,вие някакъв съвет????

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ехе никой ли незнае??

Аз имам подобен проблем с моята Хонда. Но при мен проблема е че счупих пластмасовото ключе и не мога да го залепя. Сега търся подобно ключе, защото бордовия компютър показва постояно, че вратите са отворени дори когато не са.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първия проблем би трябвало да се оправи като напръскаш ключето с контактен спрей, а за втория проблем с ключетата предполагам имаш хлабава връзка и затова светва като минеш през дупка. За мп3 правилно ти е казал твоя приятел на буксата към касетофона имаш изведено постоянно 12в само трябва да го намериш

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами оправих се ето и как ако някой има същия проблем: нямах контактен спрей за това отворих всичко с отверка и парцал почистих много добре металните пластинки които се допират и затварят веригата, беше пълно с мръсотия и за това не давеше контакт добре.на задната врата просто удължих пътя, т.е. на пластмасовото езиче сложих една хартийка увих малко тиксо, и така пътя се увеличи и сега няма проблеми :)само ме е яд за таз мп3-ка не можах да оправя, не можах да намеря тоз кабел с постоянно напрежение, абе ще се оправя някак :)))

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

видях че си оправил първия проблем. за втория ако не си намерил такъв кабел можеш да си пуснеш допълнителен. на предишната ми кола стана такаи много псувни хвърлих докато разбера, че трябва кабел за постоянно захранване. успех

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

благодаря ти за предложението но мисля че самичък няма да успея да се справя, тъй като не съм много добър по слаботокови инсталиции а и нямам фазомер да проверя кабелчетата, така че ще го оставя :) за седга поне :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...