Jump to content
mita4kata

Регистрация на двигател купен от Ebay

Recommended Posts

Здравейте, моля ако някой има опит с подмяна и регистрация на двигател купен от Ebay, да го сподели .Конкретно ме интересува дали с платежното нареждане от PayPal, преведено и "легализирано", би могло да ми послужи пред родната милиция за да узаконя смяната на двигателя ?

Редактирано от mita4kata
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Братле, напуши ме смях, като ти прочетох питането! :) Нали трябва два дена да им обясняваш какво си направил, защото там са такива тъпанари, че чак страх ме хваще, единствено когато трябва да прибират рушвети, стават много остроумни!!!Честно казано, ако такава модерна работа стане при нашите "джандари", това ще е равносилно на изобретението на колелото...Все пак отиди питай, ако трябва вкарай писменно питане официално с входящ номер - длъжни са да ти отговорят официално, а ако много се замотаят с отговора, отиваш с входящото номерче в една телевизия и гледай после какво става...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опит нямам и информация трудно се намира (или аз не знам какво да търся), но ето все пак какво открих:

 

ако бъде закупена стока от http://www.ebay.com от частно лице от канада какъв документ трябвада се представи на митницата като фактура. имам пред вид че във канада не същестествува документ като фактура. освен това стоката се купува от частно лице. така че може ли да се представи ръкописно написан договор за продажба и подпис. ще баде ли това официален докумет които да замести фактурата? благодаря предварително

Подадено от kikivc на 06 април 2005 г.

 

-----

 

На първо място бих искал да направя уточнението, че информацията Ви относно фактурите в Канада е не вярна. Фактурата, като основен разчетен документ в международната търговия съществува и там. Що се отнася конкретно до питането Ви, трябва да имате предвид, че фактури никъде по света не могат да бъдат издавани от физически лица. Ако закупите стока от www.ebay.com, то Вие сте в правото си да изисквате фактура за покупката и те не би трябвало да Ви откажат. Ръкописно написан договор за покупко-продажба би Ви свършил работа само ако и продавача и купувача са физически лица. Тогава трябва да имате предвид, че митницата има право да оспори стойността, посочена в него и да определи друга стойност, върху която да се начислят дължимите митни сборове при вноса.

И ти може да поровиш ето тук: Info.Mitnica.com Online консултации - въпроси и отговори

Освен това намерих и следното:

 

Моя мотор го купих от един сервиз в Германия. Фактурата беше на немски. Занесох я на преводач и с превода в КАТ за промяна на талона. Във фактурата пишеше: употребяван Дайхатцу двигател. Пробег 59 000 км.Обем 1590 куб.см.Мощност 77 kW. Код на двигателя:ххх. Номер на двигателя:ххх

Понеже мотора е от Аплаус е 77 kW, а не 75 както е на Ферозата. Така и го записаха в талона и не са правили никакви проблеми.

Аз преди да го купя ходих до КАТ да ги питам мога ли да регистрирам мотор 2-ра ръка, за който нямам документ- имах добри предложения за блок, но без документи. Те ме посъветваха да купя от чужбина, за да имам документ и да няма разправии. Не знам, ако у нас някоя автоморга ти издаде фактура за мотора би трябвало да няма проблеми в КАТ

Ето тук може да видиш цялата дискусия: Нов мотор за Фероза

Ето и още една интересна тема от BMW форума: Как да регистрирам в КАТ и какво дължа?. Не е точно по въпроса ти, но като цяло е полезно четиво.

Та, общо взето, оставам с впечатлението, че ако на фактурата от PayPal пише данните на двигателя както е казано по-горе ("употребяван Дайхатцу двигател. Пробег 59 000 км.Обем 1590 куб.см.Мощност 77 kW. Код на двигателя:ххх. Номер на двигателя:ххх") и това го преведеш и отидеш в КАТ би трябвало да свърши работа.

Със сигурност във форума има хора които са го правили, но за съжаление тук нещата се изродиха от фенски към търгашески и логиката е: "Не купуваш от мен, евал съм те! Що да ти помагам?" !!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярно е,много са прости тия "Джандари"! !!! Ако няма с какво да помогнеш поне не спами:) :)За двигателя ти трябва документ за произхода му.Фактура или талон от автомобила,от който е свален.Няма нищо сложно в цялата работа.

Редактирано от policeman

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не е един от тия "джандари" да помага със съвети тук,много от вас ще са в необрано лозе:) :) Опитайте се да мислите преди да пишете.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва ти само фактурата, като на нея трябва да пише номера на двигателя.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...