Jump to content
wwwolfish

Бедна смес-Причини?

Recommended Posts

Здравейте,От доста време свещите на колата ми са със снежно бял цвят. Смених няколко комплекта и рзултата е идентичен. Свещите със сигурност са за моя двигател.Вероятно става въпрос за бедна смес. Разлика в поведението на мотора не се усеща. Единственото което съм правил по колата е да се опитам да вдигна оборотите от винта на дроселовата клапа, че ми притрисаше при връщане на газта.Не успях да разбера на колко трябва да ги настроя при изключено ИАCV за моя двигател (Д16А8) и извърших регулировката на око,ръководейки се от това да ми държи оборотите без да притриса. Сега вече не притриса,държи стабилни обороти,но свещите са бели като сняг. Преди тази манипулация свещит бяха керемидени. Чека не отчита грешки.От време на време в зависимост от бензина налят от различни бензиностанции дочувам звук при ускорение като от чукане на аванс. На какво може да се дължи тази промяна в цвета на свещите? Кои датчици са отговорни за образуването на сместа или нещо друго трябва да проверя? Благодаря !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто много го мислиш, ако колата ти няма промяна в поведението и разхода- какво толкова? Ако караш повече градско цветът ти е нормален.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За собствено спокойствие виж си дали ти е добре настроено делкото( със стробоскоп го провери, повечето майстори като го погледнат казват,че трябва да е в средата и че е ОК :) ).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ok,може и да е нормално,но все пак преди не бяха снежно бели. Прочетох че е признак на бедна смес с възможни рискове за прегряване и затова попитах. Това ли е основното нещо което трябва да се провери при съмнение за бедна смес-центровката...Може ли да е от ламбда сондата или някой друг датчик?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...