Nikolay Kozloduy 6 #1 Публикувано 13 Октомври, 2010 Здравейте колеги, Нещо от известно време сутрин като паля Хонда-та и като и подавам леко газ, от зоната на парното, се чува едно клокочене, сякаш има въздух .. На празни обороти не се чува, само като я форсирам леко. Като загрее тоя шум изчезва. Погледнах я вчера за антрифриз в разширителя - нямаше ... Долях 200 мл. дестилирана вода и покарах 10 км някъде, но днес сутринта я паля и пак като леко я форсирам се чува тва. Двигателя ми е D15B2, нямам газова уредба, не е прегрявала до сега никога, не мени оборотите, достига до раб. температура нормално, сменен термостат лятото, сменен антифриз пролетта, сменен радиатор миналата година - здрав. Радиатора се нагрява по цялата площ - горен маркуч горещ, долен - топъл. Парното работи нормално. Засега от допитване до колега, мнението му е - гарнитура на главата. Утре ще погледна: дали като е загряла надува маркучите. Свещите. Очаквам и вашите мнения и препоръки какво да правя! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #2 Отговорено 13 Октомври, 2010 Не правиш нищо!За колко време "изяде" течноста от разширителния съд?Има въздух в системата / щото в разширителя е нямало течност / - ще се оправи. П.П. Ако не е тайна - кой е колегата от допитването? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikolay Kozloduy 6 #3 Отговорено 14 Октомври, 2010 Днес сутринта я паля, форсирам я леко - шум няма. В разширителя пак нямаше нищо и отново долях вода. Покарах я малко по-живичко днеска - маркучите са ок, температурата ок, всичко ок . Радиатора си беше пълен догоре с течност. Няма мехурчета при работещ двигател. Всичко 6! Интересното е, че преди два месеца я гледах за антифриз в разширителя, ей така профилактично, и си беше на минимума както винаги. Как и откъде е изчезнал за тези два месеца тоя антифриз един господ знае ... Демек, карам си и си питам чепа (както досега съм правил). Благодаря за отговора! Колегата, който каза, че може да е гарнитура го запазвам в тайна. Той си ми каза, че според него това може да е, и да не се хвърлям на първото мнение за истина Темата може да се затвори по преценка на модераторите или да се остави отворена, ако някой друг колега занапред има същите симптоми и желае да се допита до форума. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sound_master 11 #4 Отговорено 14 Октомври, 2010 и аз съм на тва мнение да непрайш нищо, защото нищо сигурно и няма на колата, аз имах абсолютно същите симптоми както си написал на моят хе4 Д15Б2"паля Хонда-та и като и подавам леко газ, от зоната на парното, се чува едно клокочене, сякаш има въздух .. На празни обороти не се чува, само като я форсирам леко. Като загрее тоя шум изчезва. Погледнах я вчера за антрифриз в разширителя - нямаше"Обаче при мен се оправи в рамките на месец, просто от самосебе си само с доливане... имам предвид следното;След като го забелязах тва нещо една сутрин аз предполагах, че ще е от тва, че си бях сменил охл.течност преди седмица, а до тогава бях я следил първоначално и си бях долял в казанчето при първите няколко карания като я карах и следях както казах и след тва нивото уж си стоеше до там където съм го оставил. Но след като го забелязах тва нещо една сутрин долях вода, че в казанчето ми нямаше нищо, долях го точно на чертата на маХ. и трагнах от нас по работа както обикновено загря си колата както е нормално, нямаше течове абе. всичко е Ток.минал съм около 100 км. същият ден даже нарочно я покарах зверски в прекъсвач на връщаане и на следващата сутрин правя проверка, в казанчето водата ми стоеше до минимума, демек половината я нямаше. Паля я пак и пак същите симтоми... долях и пак вода на максимум в казанчето и цял ден я карах зверски. значи на кратко процедурата с доливането да съм я повторил 3 пъти общо за една седмица, след поседното доливане което беше по-малко. След това е имало денове в които забравих да я погледна сутрин и просто я заебах ...като все бързам сутрин по работа, даже и за бърбочене не съм слушал... обаче така на следващата седмица реших че ще разгадавам къде отива аджеба тая вода (всъщност аз бях с антифриз, като го разредих при наливането на около -20 градуса), и така гледам нивото в казанчето и се радвам... то пак беше намаляло но много малко, да съм долял до максимума още 100- 150 грама, паля я пак и слушам но нямаше бърбочене вече. Та извода който логично следва е, че е имало някъде въздух в парното , аз чак след това се сетих да проверя до край ли ми отваря клапана за парното но не е било от него, просто или е бил запушен някъде радиатора на парното, незнам точно кво е било но се оправи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове