prozium 30 #41 Отговорено 17 Октомври, 2010 Правата на снимките се държат от фотографа, а не от собственика на колата, земята, сградата или къфто и да е заснетият обект. Разлика има само при заснемането на хора, деца и разни военни обекти. За да стане качествен календар според мен наистина ще трябва да се изберат първо колите, които ще участват, след това да се намери по 1 щракач с DSLR-че, да се обсъдят няколко кадъра, разположение, фонове, нощни/дневни и така нататък - въобще да се композира снимката още преди да е заснета и след това да дойде само изпълнението и. За резолюцията - едва ли ще се печата а3 и нагоре, аз и от 4.8 мегапиксела телефонна камера съм вадил а4 отпечатък със завидно качество Например снимката на s2000 на iceman е идейна - само ако беше без номер, с един хубав фон от някакво драматично небе с голяма динамика веднага хваща погледа.В клуба нали има nsx, integra, джипки, пикапи, яки сивици + прелюди и въобще наточени коли - да си признават хората и да се организира нещо, което да е наистина качествено П.С Голямо е изкушението да се сложат жени по снимките с колите, но според мен това затруднява още повече всичко - ще се търсят пози, настроения, може би дори ще е нужно допълнително осветление ( рефлектори, светкавици ( тука Ники стробиста ще мое да се изяви ) ), крайният ефект наистина би бил добър, ако всичко се направи както трябва, но ако не се направи става много чалга ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
addevil 59 #42 Отговорено 17 Октомври, 2010 За колегата прозиум: Колега, ясно е че правата се държат от фотографа, за това и съм уточнила - само снимки които вие лично сте снимали (писах го някъде из темата). Относно избирането на колите, фотографите и т.н. - не искам да си усложнявам живота толкова и нямам и времето дори и да исках - за това идеята е: който иска си взима апарат, кола, жена или каквото там иска и си снима и след това се изпращат снимките или се качват тук - големи хора сме, нека който има време и желание да действа. Също така не е задължително да се правят нови снимки, може да са вече готови, което прави нещата още по-лесни Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prozium 30 #43 Отговорено 17 Октомври, 2010 Аз това за правата и фотографа го казах по повод притесненията на някой хора, че са снимали чужда кола и как ще я вкарат сега в календар, без позволение на собственика - наистина не е етично така да се постъпи, но не е незаконно. Идеята ми беше, че ако искаме колите ни да изглеждат като на снимките по чуждите сайтове - това става с добра техника, идея при снимането и възможност за изпълнение. Ако всеки дава снимки, повечето ще са в заучената поза пред блока, на паркинга, на бензиностанцията и разни подобни. Ето пример с една моя снимка Няма нищо сложно за изпълнение, стига колата, която е преследвач или преследвана да има люк и фотографа да има малко по-здрави нерви за да се покаже през люка и да щракне - така хем се постига динамика в самата снима - усещането за движение, хем ако това се заснеме на планински път есента ще се получи наистина добър кадър. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Iceman 40 #44 Отговорено 17 Октомври, 2010 Iceman... градивна критика, не се засягай:1. И трите снимки са 72dpi, а за качествен принт трябват 250+2. Втората снимка е неземно шумна3. Тази на S2000-то е съвсем леко out of focus. Иначе третата снимка е супер, както и тази на акорда. Ако имаш raw файл-овете addevil може и да се справи.Отново - нищо лично, само споделям наблюдения. Няма грижи,Прав си. Аз тези само като идеи ги пуснах. Те са ресайзнати и пипани малко или много. Шумната е нарочно така. А за С-ката - ами да, иде не на фокус .. явно съм мръднал. Вие кажете дали ви харесват, пък аз оригиналите ще ги пратя към Ади. Ако има идеи и коли, ще направим и нови снимки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
-=Гиби=- 2 #45 Отговорено 28 Февруари, 2011 Съжалявам може коментара ми да звучи малкоо сурово при положение, че не съм стращно деен във форума, но ме ядосва следната ситуация: в този форум има достатъчно фенове и достатъчно хубави коли, които заслужават да са на календар (за 2011), но такъв календар нямаме ... Например VW или BMW имат доста добри календари и това ме разочарова малко или много при положение, че наща марка (Хонда) заслужава да бъде пред очите на хората не по-малко от другите марки. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
eDaniel 38 #46 Отговорено 28 Февруари, 2011 (Редактирано) И аз съм "ЗА" - искаме календар! Ако може за вчера! Редактирано 28 Февруари, 2011 от eDaniel 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
freem4n 4 #47 Отговорено 28 Февруари, 2011 И аз съм ЗА ! Ако решите и сте навити в моята фирма имаме рекламен отдел , ще ги хвана и ще направиме календари ще ми ги направят с отстъпка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NesTea 96 #48 Отговорено 1 Март, 2011 ми вие докато го направите ще дойде 2012-та сега сериозно, и аз много ще се радвам да имам един календар само с хонди в стаята си. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
addevil 59 #49 Отговорено 1 Март, 2011 Аз имах идеята, както и желанието, но там си останахме. Събрахме МАЛКО снимки...Само да ви светна, че клуба, логото и т.н. - нямаме права за да ги ползваме, те са интелектуална собственост и за да ги позлваме ни трябва позволение. Ако бяхме направили темата малко по-масова и повече хора се бяха заинтересовали можеше и да подкрепят идеята. Типично по български (мой любим израз) се сещаме февруари месец Никой не искам да обидя ама дали не закъсняхме малко, докато направим нещо и март ще се преполови. Дали да не помислим за 2012? Или поне за някакви яки снимки, материали и плакати за националната 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Player101 383 #50 Отговорено 1 Март, 2011 Оставете календара за догодина, по-добре да спретнем нещо за НС като миналата година... + от НС ще има снимки за календара. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sankao5 7 #51 Отговорено 1 Март, 2011 на къде върви колеги ще има ли календар Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gaze.bg 146 #52 Отговорено 12 Март, 2011 (Редактирано) Аз имах идеята, както и желанието, но там си останахме. Събрахме МАЛКО снимки...Само да ви светна, че клуба, логото и т.н. - нямаме права за да ги ползваме, те са интелектуална собственост и за да ги позлваме ни трябва позволение. Ако бяхме направили темата малко по-масова и повече хора се бяха заинтересовали можеше и да подкрепят идеята. Типично по български (мой любим израз) се сещаме февруари месец Никой не искам да обидя ама дали не закъсняхме малко, докато направим нещо и март ще се преполови. Дали да не помислим за 2012? Или поне за някакви яки снимки, материали и плакати за националната Нещо такова Редактирано 12 Март, 2011 от Gaze.bg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NesTea 96 #53 Отговорено 13 Март, 2011 ааа тази червената определено е за календар!страшно надъхва! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове