alpinab 0 #1 Публикувано 30 Септември, 2010 Колеги, някой да знае текущата цена на газчицата в Турция, за да си направя груба сметка за парите ??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
user 127 #2 Отговорено 30 Септември, 2010 Ами примерно тук може да видиш цените на OPET (които за малко бяха и у нас, но после продадоха на Еко и напуснаха). Ако не се бъркам де и "gasoil" не е нещо друго; но ако е каквото си мисля, значи грубо 2.60 турски лири за литър; толкова е и в левове (разлика няколко стотинки). От същата страница може да видиш цените на всичките им обекти. Не знам от падащото меню области ли се избират, що ли, но в табличката са градовете в съответната административна единица. Може да повториш упражнението с www.shell.com.tr и www.bp.com.tr. Имат подобни секции, защото тук някой е намирал цени, но турският му е бил "майчин". Тези цени не ги гледай, от 2007 са са. Съотношението бензин/газ обаче е същото (1.4/1), което ме кара да мисля, че "gasoil" е LPG. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mEtaka 68 #3 Отговорено 30 Септември, 2010 (Редактирано) Колега gasole, gasoil и тн. е дизел Редактирано 30 Септември, 2010 от mEtaka Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
user 127 #4 Отговорено 30 Септември, 2010 Може, не отричам. Просто имаше графа "diesel" ми се струваше малко вероятно "gasoil" да е пак такова. А от другата страница, която съм дал, съотношението бензин/газ е 1.4/1 и там цената я казва местен (Location: Cirali / Olympos Antalya) на българин (Location: Bulgaria), който пита. Ето: Katkılı Kurşunsuz Benzin 95 oktan ( Kurşunsuz: unleaded ) 2,98 YTL/LT Gaz Yağı ( LPG - BP Auto LPG ) 2,18 YTL/LT И 2.98/2.18 ~ 1.4. От горната таблица пък: 3.67/2.60 ~ 1.4. Т.е. цените от 2007 без съмнение са станали по-високи, но съотношението е същото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mEtaka 68 #5 Отговорено 30 Септември, 2010 Да не те бъркам, но до колкото съм запознат Газьол е горивото за камионите, знам че е Нафта. Но просто по всички бензиностанции на "запад", където са редовете с колонките за камиони го дават Газьол. Та за това. По-горният ми пост не беше с цел критика. Много избягахме от темата на човека Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
user 127 #6 Отговорено 30 Септември, 2010 (Редактирано) Не съм го приемал като критика, просто написах как съм решил, че цената е такава. Ето нещо от Audi форума, намерих потвърждение и от Mazda форума: Незнам но знам, че струва 1.98 лири литър и най-добре там да се пътува с дизелова кола, че нафтата е само 3.00 лири не като бензина 3.6Датите са от август тази година, та би трябвало да е актуално. Ето и един списък на газстанзиите в Турция: http://www.lpghaber.com/html/otogazistasyon.php. Tам има калкулатор колко си на "далавера" от карането на газ, спрямо бензина и смятат с 1.99 лири за литър. Та окончателно залагаме на 2 лева за литър. ПП Явно "heating oil" = LPG, но за мен това би трябвало да е газьол, мазут или нещо друго. Както и да е де. Извинявам се на колегата за мешавицата в темата, дамо с 2-та лева за литър да сме помогнали. Ето и за цените на Shell: http://www.shell.com/home/page/tu-tr/app_profile/pompa.html, но вече не знам коя графа да гледам. Редактирано 30 Септември, 2010 от user Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
alpinab 0 #7 Отговорено 1 Октомври, 2010 Благодаря Ви! 2.10 е, дебелина....... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #8 Отговорено 1 Октомври, 2010 Това лято прекосих цяла Турция и цените са такива 3.60 беше дизела , толкова и бензина , така че е нормално 2.10 да е газ-та Не си обяснявам защо са такива цените - после ние се оплакваме Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
user 127 #9 Отговорено 1 Октомври, 2010 Ние тепърва ще се оплакваме. Онзи ден, ако се не лъжа, приеха увеличение на акцизите на горивата с 15%, което неминуемо ще се отрази на цената. A и в момента барел петрол е 75-80 долара. Пак някъде четох, че поради раздвижване на китайската икономика, цената на барел тръгва нагоре. Та ако се раздвижи прекомерно братския китайски народ, а правителството не успее да си запълни бюджетните дупки по друг начин, освен с покачване на акциза на горивата, мисля, че и при нас с умиление ще си спомняме за времената, когато бензинът е бил 2.20, да речем... Вчера видях изказване, тук във форума, от сорта на "То не се издържа вече с тая цена на газта от 1.20 лв. за литър, едно време зареждахме на 60 ст." Милият той, ако знае какво го чака... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
v1k7or 34 #10 Отговорено 1 Октомври, 2010 Ако бензина в БГ стане 3 и косур спирам да си карам колата директно... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Накура Микаца 72 #11 Отговорено 1 Октомври, 2010 Това лято ходих и на всички бензиностанции беше 1,96 лири литъра около Измир беше 1,75,но това беше чиста случайност.Като цяло като ми свърши газта си карах на бг бензин,който ми излизаше по-евтино от тяхната газ. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Данчо 31 #12 Отговорено 1 Октомври, 2010 Това лято прекосих цяла Турция и цените са такива 3.60 беше дизела , толкова и бензина , така че е нормално 2.10 да е газ-та Не си обяснявам защо са такива цените - после ние се оплакваме Толкова са брат, защото хората се пенсионират след 20 години трудов стаж Това е държавата с най-скъпото гориво и с най-скъпите данъци за коли.Също така и самите коли са супер скъпи. Да имаш автосалон ако не се лъжа е лицензионна дейност.Все ще има някокй турчин във форума да ни открехне.п.п.Един турчин ми каза, че на бензиностанциите в Турция им викат Данъчни служби(самата дума била такава).Може и да се е бъзикал, може и да е така. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове