Jump to content
alpinab

Цена на Lpg в Турция

Recommended Posts

Колеги, някой да знае текущата цена на газчицата в Турция, за да си направя груба сметка за парите ???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами примерно тук може да видиш цените на OPET (които за малко бяха и у нас, но после продадоха на Еко и напуснаха). Ако не се бъркам де и "gasoil" не е нещо друго; но ако е каквото си мисля, значи грубо 2.60 турски лири за литър; толкова е и в левове (разлика няколко стотинки). От същата страница може да видиш цените на всичките им обекти. Не знам от падащото меню области ли се избират, що ли, но в табличката са градовете в съответната административна единица. Може да повториш упражнението с www.shell.com.tr и www.bp.com.tr. Имат подобни секции, защото тук някой е намирал цени, но турският му е бил "майчин". Тези цени не ги гледай, от 2007 са са. Съотношението бензин/газ обаче е същото (1.4/1), което ме кара да мисля, че "gasoil" е LPG. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега gasole, gasoil и тн. е дизел

Редактирано от mEtaka

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може, не отричам.

Публикувано изображение

Просто имаше графа "diesel" ми се струваше малко вероятно "gasoil" да е пак такова. А от другата страница, която съм дал, съотношението бензин/газ е 1.4/1 и там цената я казва местен (Location: Cirali / Olympos Antalya) на българин (Location: Bulgaria), който пита. Ето:

Katkılı Kurşunsuz Benzin 95 oktan ( Kurşunsuz: unleaded )

2,98 YTL/LT

Gaz Yağı ( LPG - BP Auto LPG )

2,18 YTL/LT

И 2.98/2.18 ~ 1.4. От горната таблица пък: 3.67/2.60 ~ 1.4. Т.е. цените от 2007 без съмнение са станали по-високи, но съотношението е същото.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не те бъркам, но до колкото съм запознат Газьол е горивото за камионите, знам че е Нафта. Но просто по всички бензиностанции на "запад", където са редовете с колонките за камиони го дават Газьол. Та за това. По-горният ми пост не беше с цел критика. Много избягахме от темата на човека ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм го приемал като критика, просто написах как съм решил, че цената е такава.

Ето нещо от Audi форума, намерих потвърждение и от Mazda форума:

Незнам но знам, че струва 1.98 лири литър и най-добре там да се пътува с дизелова кола, че нафтата е само 3.00 лири не като бензина 3.6

Датите са от август тази година, та би трябвало да е актуално. Ето и един списък на газстанзиите в Турция: http://www.lpghaber.com/html/otogazistasyon.php. Tам има калкулатор колко си на "далавера" от карането на газ, спрямо бензина и смятат с 1.99 лири за литър.

Та окончателно залагаме на 2 лева за литър. ;)

ПП Явно "heating oil" = LPG, но за мен това би трябвало да е газьол, мазут или нещо друго. Както и да е де. Извинявам се на колегата за мешавицата в темата, дамо с 2-та лева за литър да сме помогнали. Ето и за цените на Shell: http://www.shell.com/home/page/tu-tr/app_profile/pompa.html, но вече не знам коя графа да гледам.

Редактирано от user

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това лято прекосих цяла Турция и цените са такива :) 3.60 беше дизела , толкова и бензина , така че е нормално 2.10 да е газ-та :) Не си обяснявам защо са такива цените - после ние се оплакваме :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ние тепърва ще се оплакваме. Онзи ден, ако се не лъжа, приеха увеличение на акцизите на горивата с 15%, което неминуемо ще се отрази на цената. A и в момента барел петрол е 75-80 долара. Пак някъде четох, че поради раздвижване на китайската икономика, цената на барел тръгва нагоре. Та ако се раздвижи прекомерно братския китайски народ, а правителството не успее да си запълни бюджетните дупки по друг начин, освен с покачване на акциза на горивата, мисля, че и при нас с умиление ще си спомняме за времената, когато бензинът е бил 2.20, да речем... :) Вчера видях изказване, тук във форума, от сорта на "То не се издържа вече с тая цена на газта от 1.20 лв. за литър, едно време зареждахме на 60 ст." Милият той, ако знае какво го чака... :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако бензина в БГ стане 3 и косур спирам да си карам колата директно...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това лято ходих и на всички бензиностанции беше 1,96 лири литъра около Измир беше 1,75,но това беше чиста случайност.Като цяло като ми свърши газта си карах на бг бензин,който ми излизаше по-евтино от тяхната газ.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това лято прекосих цяла Турция и цените са такива :) 3.60 беше дизела , толкова и бензина , така че е нормално 2.10 да е газ-та :) Не си обяснявам защо са такива цените - после ние се оплакваме :D

Толкова са брат, защото хората се пенсионират след 20 години трудов стаж :PТова е държавата с най-скъпото гориво и с най-скъпите данъци за коли.Също така и самите коли са супер скъпи. Да имаш автосалон ако не се лъжа е лицензионна дейност.Все ще има някокй турчин във форума да ни открехне.п.п.Един турчин ми каза, че на бензиностанциите в Турция им викат Данъчни служби(самата дума била такава).Може и да се е бъзикал, може и да е така.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...