mishos85 2 #1 Публикувано 22 Септември, 2010 светва ми лампата на ламбда сондата,от какво може да е.колата е сивик английски 96' 1.5 втек е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #2 Отговорено 22 Септември, 2010 Коя лампа?Аз що нямам такава? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
meto'o 3 #3 Отговорено 22 Септември, 2010 Може би имаш предвид чек-а на мотора ?! Компа отчита грешка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CombiMan 29 #4 Отговорено 23 Септември, 2010 Може би няма да ти помогна много, но да ти кажа моя случай. Понеже слагах добавка за чистене на маслото и колата трябваше да работи с нея на място около 1 час, след това забелязах, че ми светна лампата на чека. Може би и при теб е тая лампа - тя е една с нарисувано на нея едно такова безформено нещо, дето май уж трябва да изобразява двигател. Понеже това нещо се случи пред сервиза, хората провериха грешката и се оказа богата смес. Освен светенето на лампата, колата не държеше добре оборотите на празен ход, а след форсиране се канеше да гасне. Хората изчистиха грешката и колата се оправи и си работи и до сега (над седмица) без да е светвала пак тая лампа.Начи, аз съм махнал катализатора. Твърде е възможно да е от това, понеже нали като е работила цял час на място и тя се е нагряла повече и е почнала да дава грешни данни за богата смес и т.н. Ти махал ли си катализатора? И въобще, трябва да ти разчетат грешката, за да знаеш що свети тази лампа, така не можем да говорим. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mishos85 2 #5 Отговорено 24 Септември, 2010 ами аз като я взех без катализатор.нз примерно като карам извънградско не ми свети в града нз от какво е.тук в софия по светофарите ли кадето се мъчат колите нз и аз,но сега като се опарича ще я закарам да я погледнат и на мен ми казаха че най-вероятно трупа грешки.значи като я изгася колата и след 5 минути като я запаля няма проблеми Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове