honda_9977 39 #1 Публикувано 21 Септември, 2010 Да не пускам две отделни теми,искам да ви питам за няколко неща:1.Значи първият проблем е като завивам по неравен път(паваж най-често) се чува едно тропане от предницата от какво може да е това?2. Вторият ми въпрос е при натискане на спирачките усещам една лека вибрация във волана и не знам дали е от накладките или от дисковете и реших да се допитам до вас.Благодаря ви предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tazzz 13 #2 Отговорено 21 Септември, 2010 (Редактирано) Потропването по всяка вероятност е накрайник (вътрешен, външен или и двете). В по-лошия случай рейка. В най-лошия и трите. За вибрациите понякога е от накрайника. Ако не се оправил след смяната му, значи са дискове в начален стадий (по-лошия случай).Честно казано на Accord-a и дисковете и накрайниците са му слабо място. Рейката също. Редактирано 21 Септември, 2010 от tazzz Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
едмундо 34 #3 Отговорено 21 Септември, 2010 (Редактирано) Повечето с акорди сме така, ако тропането е при завой надясно се оглеждай за рейка, иначе накрайници и много вероятно горен шарнир, поне моя звяр разбива само тях...по втора точка ..нямам обяснение нови дискове, накладки и си тресе ли тресе.... Редактирано 21 Септември, 2010 от акад.Едмундо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #4 Отговорено 21 Септември, 2010 Да не пускам две отделни теми,искам да ви питам за няколко неща:Те и без това двете неща са свързани помежду си..Щом при спиране ти тресе волана, а не спирачният педал, проблема не е в спирачките..Както ти е казал колегата, накрайници, но освен тях провери и шарнирите и тампоните на носача.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_9977 39 #5 Отговорено 22 Септември, 2010 Да не пускам две отделни теми,искам да ви питам за няколко неща:Те и без това двете неща са свързани помежду си..Щом при спиране ти тресе волана, а не спирачният педал, проблема не е в спирачките..Както ти е казал колегата, накрайници, но освен тях провери и шарнирите и тампоните на носача..Днес проверих окачването и няма проблем за сега,значи остава да е рейката,да питам с колко пари трябва да се разделя при евентуален ремонт? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tazzz 13 #6 Отговорено 22 Септември, 2010 Не винаги се усеща вибрирането от дисковете на педала. Аз съм за дискове. Виж рейката дали не тропа все пак. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове