Jump to content
chemiliq

Ключа за палене няма свободен ход.

Recommended Posts

Здравейте колеги от скоро имам Civic 97год, с двигател D14A8. Днес сутринта се качвам вкарвам ключа и не мога да го завъртя. Какво имам в предвид. Вкарвам ключа в положение "0", мисля че така се води. Пробвам да го завъртя и не мога да стигна до положение "1", при което съм на контакт. По таблото не светва нищо, предполагам защото не мога да докарам ключа в положение на контакт. Колата е с имобилайзер. Възможно ли е той да ми прави проблеми?Малко предистория на проблемът. Преди около месец си купих колата с един ключ. Изкарах си дубликат на ключа и около 2 седмици си го ползвах. Преди време изпаднах в същата ситуация. Качвам се сутринта с правения от мен ключ, не мога да го завъртя. Пробвам няколко пъти неще. Вземам оригиналния си ключ пробвам, няма проблем. Вадя го пробвам ключа "копие" също няма проблем. Но днес и с двата ключа ръчках доста време, но не мога да завъртя ключа до положение "1".Ключа просто няма свободен ход и не мога да го завъртя до положение "1". Стигам някъде на средата между положение "0" и положение "1" и до там. Не стигам до положение "2" на ключа когато ми светва чека и се включва бензиновата помпа. Какъв според вас е проблемът. Аз смятам, че е механичен, понеже не съм дал контакт и не е направена проверка от имобилайзера. Към какъв майстор да се насоча за решаване на проблемът? Предния ден си палех без проблем няколко пъти.Предварително благодаря за отделеното внимание.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

може да прозвучи тъпо, но заварти волана наляво и надясно да не би да си го заключил и трябва да го размардаш и тогава вратни ключа..нз друго не се сещам

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси колега това се оказа проблемът. Волана бе заключен и като го размърдах се оправи. Темата може да се затваря. А аз отивам да си заровя глават в пясъка. Може ли да съм толкова залухан и да не се сетя за това. Като ми се е случвало с пежото на баща ми, но тогава бях с него и той размърда волана.

Редактирано от chemiliq

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се,за колегата,само да вметна в темата,че на мен и на още един колега със 6 ген. се беше случвало ключа да заяжда при опит за завъртане,не при заключен волан :) .И при двама ни се оправи с ВД-40 впръскано в ключалката последвано от яко вадене и пъхане на ключа и въртене,при което излезе обилно количество мръсотия при забърсването в последствие и при двама ни :) Аз го правих това преди повече от година,а той преди месец някъде и нямаме проблеми с въртенето на ключа,може да е от полза за някой.Поздрави :lol:

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...