Jump to content
pagubg

Подобрение динамиката на D16y7

Recommended Posts

Здравейте колеги!

Тъй като така и не успях да си закупя автомобил с желаният от мен двигател, след като се разделих със старата ми D14-ка, се наложи да се примиря със сегашният - d16y7.

Бих се радвал на вашите съвети и компетентни мнения относно "леко" подобрение в работата на този двигател. Не търся някакви огромни промени и резултати от предстоящото начинание които биха ми донесли и големи разходи :cry:

Малко подробности:

Разполагам с Honda Civic Sedan DX '97. Двигателя както споменах по-горе е d16y7, а голямото ми притеснение е, че колата е автоматик. Тъй като закупих автомобила в отлично техническо състояние не ми се иска да се разделям с него само защото двигателят ми не е в-тек.

Та няколко съвета затова как да подобрим работата на мотора биха били от голяма полза за мен. Ще се радвам, ако към мненията ви прилагате конкретни марки за части, линкове и др.

Благодаря предварително на всички които ще вземат участие в тази тема.

Редактирано от pagubg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и ЪПЧЕ на Темата че гледам леко е позападнала! Колегата предполагам вече е разбрал за кво става въпрос от подробните мнения по темата.... и така идва моя ред и аз да драсна нещо тук за да не остана капо... :) И мен ме интересуват горе доло същите работи за този двигател и наи вече разход! Надявам се молбата ми(мнението) да бъде прегледано в наи-кратък срок! Поздрави... П.П Забравих да спомена за разхода че при мен става въпрос за ръчка а не за автомат :P

Редактирано от rEsPeCtiVe

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разхода според десния крак. Падал съм на 8.5 градско, но принципно си ми гори 9.5 - 10. За извънградско е по-икономична от д14-ка. Сигурно заради мега дългите си скорости и файнълдрайв

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По данни ускорението дори на D15B7*(EJ2 Coupe 5th 101hp) е сходно като данни с такова на купе 6-та с D16Y8 (1,6 vtec 127hp) :worthy: а отделно според данни за ускоренията между двете купета на 6-та генерация (D16Y7/D16Y8) има кажи речи цяла секунда в полза на Y8 :worthy:

Редактирано от pamo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По темата - пич, пипнеш ли си сток мотора връщане няма - това е болест. Ако не си готов да си дадеш всичките пари, за много дълъг период от време, за колата, по-добре не я пипай въобще !Ако си решен да пипаш, си постави цел - няма такова нещо като "лек тунинг" ;) колата може въобще да не тръгне повече, но ти ще си сипал една бала пари и ще харчи като за две коли - всичко друго е самозаблуда и излишен разход на пари ...Ако все-пак искаш да тръгнеш по тоя път си кажи целта .. примерно: "искам колата да прави 0-100 за под 8 секунди" - ние ще ти дадем един отговор , "искам колата да прави обиколка на калояново под 1 минута" - ние ще те питаме на коя конфигурация и ще ти дадем друг отговор, " искам да правя 0-402м за под 14 секунди" - трети отговор ... и така нататъка ...За постигането на някой от тия цели има повече от един вариант и ще трябва да вземеш съответните решения, но това по-нататъка :D първо си постави целта. Имай предвид, че първо трябва да си изясниш дали просто искаш да пипнеш нещо по колата( което е грешно ), или имаш истинска цел, в която има някакъв смисъл :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:Dlookcho , няма такова нещо като поставяне на цел и всичко да свърши до там :) Казва си пича искам 8 до 100. Няма проблеми, прави я и после веднага почва да се филмира да смъкне още :D Както каза: "това е болест" :D И аз едно време щях само да си сложа пълна инжекция ... :D;) Ти все едно ще се спреш ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:Dlookcho , няма такова нещо като поставяне на цел и всичко да свърши до там :lol: Казва си пича искам 8 до 100. Няма проблеми, прави я и после веднага почва да се филмира да смъкне още :D Както каза: "това е болест" :D И аз едно време щях само да си сложа пълна инжекция ... ;):D Ти все едно ще се спреш :D

Теро, целта може да е временна, но трябва да е поставене за да определи посока ;) иначе на хаотичен принцип ще стоиш около 0-та ...

не е ли очевидно, че аз не съм почвал :D даже vtec няма колата ...

А бе къв Ради,...

е аз на теб съм писал ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...