Me Gusta 137 #1 Публикувано 1 Септември, 2010 Здравейте колеги,имам един сивик от 91ва със д серия под капака.Реших да го правя по-бърз та искам да питам въпрос към по-запознатите от мен т.е тези които са го правели.Кой ще е най-добрият изор предвит цена и качество и вървеж разбира се.Идеята ми е колата да е бърза направо не съм мислил за писта и т.н.Избора (дилемата) е между 3 варианта дали да правя Д серията(д16а6) Б серия или Х22А.Спрял съм се на Х22А въпреки преправянето на захващенето тампоните,преправянето на шифтъра и т.н.Ако ще слагам този двигател трябва да подсиля и окачването и по-големи спирачки.Всичко много хубаво. За Б серията предвит цената на Х22А и Б16А2 определено 2.2 е по-евтин но дали е толкова динамичен и има ли този мегдан за донаправяне.Въпросът ми е най-вече към колегите със коли със суапната Х22А/А5 в тях и Б16А2.Благодаря.ПоздравиП.С Ако темата не е за тук моля да бъде преместена Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Me Gusta 137 #2 Отговорено 3 Септември, 2010 Е хайде де, уж има много компетентни в този форум с какво да си обесня мълчанието им. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mEtaka 68 #3 Отговорено 3 Септември, 2010 (Редактирано) Ами колега, ти хубаво питаш ама тука в твоета тема ще стане един спор между феновете на Б и Н серията.Та нека го започна аз За мен Н22-то е по-добрия вариянт, в смисъл такъв, че имаш по-голям въртящ момент и си 200 коня, а с една Б16 ще си с никакъв въртящ момент и 160 коня. С един лек маховик можеш да съживиш двигателя, а също така има и мегдан за правене този двигател тъй, като за него се продава абсолютно всичко за атмосферен тунинг и за турбо. Просто каквото и да я правиш една Б16-ка ако ги съпоставиш двата двигателя в твоето купе и с едни и същи модификации просто няма смисъл да си говорим. Това е моят съвет, ако имаш желанието и финансите всичко си зависи от теб. Редактирано 3 Септември, 2010 от mEtaka Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #4 Отговорено 3 Септември, 2010 Разбира се,че Н22-ката е по-добрият вариянт!Няма място за сравнение,говорим за стокови мотори!Ако си гледал на Националната Рекса 2-ката на Дойчин е с Н22-ка и то 185 коня.Върви доста прилично Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове