Jump to content
JetSetter

Консултация за покупка на Accord :)

Recommended Posts

Здравейте колеги,нов съм във форума, затова се извинявам, ако на това запитване, не му е тук мястото... До сега съм нямал Хонда, първата ми кола беше Rover 216 Coupe Targa, което реално е Хонда Концерто. От тогава съм сменил различни марки и различни коли, от които винаги съм бил доволен. С настъпващите промени и премахването на служебния ми автомобил разгледах редица алтернативи и се спрях на вариант Акорд (не му знам техническото съкращение) ... модел от 2003г до 2007г. (Ако греша, нека ми е простено) За да не ви губя времето с атомобилната ми автобиографията започвам с въпросите. Моля те да бъдат отговаряни само от хора, които са наясно с това, което говорят, които са карали такава кола, поддържали, ремонтирали или са просто много в час. Благодаря предварително!- Има ли техническа разлика между модела преди и след фейслифта? Нови системи? Подобрения? Ако да, кое е за препоръчване?- Кой двигател е за препоръчване? Разход до 13.5/100км градско при нормално каране не би ме натоварил много, отделно бих желал да разгледам вариант за автоматик*? Има ли съществена разлика във вървенето между 2.0 i-vtec и 2.4-литровия агрегат, има ли разлика в разхода, колко и колко? Кажете две думи и за дизела? Кой мотор е най-здрав, има ли проблеми при печката с турбини, дюзи и др.?*Колко здрави са автоматиците на тази генерация? Колко динамични са? Доставят ли удоволствие? При тях ли имаше сервизни акции и допълнителни гаранционни срокове?- Има ли колата специфични проблемни места? Електрониката стабилна ли е? - Какви са цените за поддръжка в сравнение с коли от същия клас - Пасат, Мондео, 3-ка БМВ и др. Ако може дайте примерни цени.... за консумативи, елементи от окачване и други?- Препоръчва ли се ДВД навигацията, добре ли работи, дава ли проблеми?- Нормално ли е да се сложат 18'' джанти на този модел, нарушава ли му се динамиката? Има ли такава практика, някой кара ли с 18ки?- Някой от вас има ли този модел с големия спойлер отзад? Този тип Lancer Evolution.... виждал съм го по чужди форуми и много ме радва.... той на Хонда ли е или на някоя тунинг фирма?Бих желал да допълня, че съм се ориентирал към модели от Германия, с пробег под 80-90К и сервизни документи. Адски ще съм благодарен за мнения и препоръки. Надявам се скоро да сме "братя по оръжие". Поздрави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук в тази тема: http://forums.hondabg.com/index.php?showto...50455&st=75 от 6стр. нагоре има писано за модела.Общо взето много малко хора с тези коли пишем във форума.Разликата между 2,0 бензин и 2,2дизел по отношение на вървенето,бензина върви с една идея повечеЗа автоматиците нищо немога да кажа освем,че на дизела започнаха да ги монтират сравнително късноЕлектрониката е бетон,няма нищо общо с немските братя на който постояно им свети нещо и те приканват към сервизите :lol::lol: Относно ДВД навигация,виждал съм в мобилето даже и с меню на български и камера за обратно виждане,ама незнам как е направенаЗа джантите мисля,че много добре ще стоят едни 18" има много място,аз съм с 17" но на мен ми малеят

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

слаби места-рейка(участвам откакто купих моята в руски форум http://www.accord-russia.ru/forumdisplay.p...&f=92),за автоматичнта скоростна кутия масово в този форум се оплакват от лагери,макар че тук в бг според сведения на бултрако няма подобни проблеми и за рейката и за лагерите ,относно избора на двигател-мое мнение е че за 7ма генерация най добре е да вземеш 2,4 (*разликата между консумацията на гориво между 2,0 и 2,4 е от порядъка на литър,но имаш 35 к.с отгоре),не че 2,0 не върви напротив ,за 2,2 сдти съм чувал само хубави неща ,консумативите са скъпички ,но имаш много добри по евтини варианти (накладки,дискове ,съединител,филтри,ремъци и т.н-двигателя е с верига) на известни фирми,така че след като не е гаранционна имаш алтернативи,фейслифта е 2006та година ,промените са хромираната маска и добавянето на бордкомпютър и така също двигателя ве4е не е к20А3 а К20Z2 при двулитровия вариант при 2,4 е К20Z3,както и че са изчистени някои проблеми като например запотяване на фаровете,недостатък също е мекия лак на колата(лесно се драска)...въпреки тези слабости отново бих си взел 7ма генерация ,само че с 2,4 двигател-8ма генерация е отстъпление според мен пък и според много други фенове които са имали възможност да сравняват

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, момчета, за информацията... Както очаквах колата май ще излезе доста здраво парче. 2.4 и на мен ми е фаворит, въпросът е дали автомат или ръчка....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

според мненията на същият този руски,а и на други форуми автоматика е доста добре конструиран,адаптивен и бързо отговарящ,така че за 2,4 модел ако купуваш автоматичната кутия е по добрия избор според мен,но пак зависи от приоритетите ти(знаеш че автоматичната кутия се поддържа доста по скъпо),препоръчително е преди да купиш колата да направиш обстоен оглед за удари,рейка ,кутия и двигател,най добре е ако се познава сервизната история и прегледа бъде извършен в оторизиран сервиз на хонда-те знаят какво да гледат точно

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

A какво разбирате под скъпа поддръжка на автомата? Колата, с която ще се прощавам скоро е BMW E39 525d автоматик и до колкото помня на 70-75К км се сменя едно масълце. Нали автомата е 5 скоростен? Може ли да ми направите разбивка за вашите коли при крейсерска скорост от 120-130км/ч на колко оборота са... в една друга тема четох, но предпочитам да получа актуализация тук.Още веднъж благодаря!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От началото на май карам Акорд 2.0 2006г. автомат. Дотук впечатленията ми са отлични. Това е първата ми кола с автомат и не мога да дам информация колко е добър, но мой приятел, който е карал автоматици на Нисан и Фолксваген я пробва и беше възхитен. Като разход съм много доволен, защото като среден разход е като предния ми Акорд 1.8 1999, даже и малко по-добре. За 6000 км борд компютъра показва 8.3 средно. При чисто градско в Пловдив дава 9-10 а за две ходения до морето /Пловдив-Слънчев бряг и Пловдив-Синеморец/ ми даде средно 6.7 и двата пъти. Разбира се аз карам умерено: 135 по магистралата и 90-110 останалия път.За консумативите не мога да кажа нищо, защото я взех обслужена от Бултрако. Двигателя е с верига вместо с ангренажен ремък. Сложих и само нови чистачки и гуми /беше със зимни/.За навигацията съм чувал, че няма свястна карта на България и не може да се добавя друга, така, че ако не го видиш, не вярвай, че става. Някои слагат китайски "дабъл дин" който е с панел като оригиналния и управлява и климатроника, но се развалят често.Като цяло съм много доволен!Проблема е в намирането на свястна и поддържана кола, тъй като в България след 2006 модели има само 5-6 на хубави цени.Успех и късмет с търсенето!P.S. Докато съм писал се е появил и нов пост.При скорост 135 км/ч на 5 предавка двигателя е на 3000 оборота. За сравнение предния ми Акорд на същата скорост беше на 4000.А разходите на автомата не идват от консумативите, според мен хората са наплашени от стойността на ремонтите, ако се наложат и по-трудното диагностициране.

Редактирано от ivan_m

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с 2.2 дизела,за 2год. освен консумативи,друго не съм сменял,освен преден лляв маншон, който сега след контролен преглед се оказа,че е тръгнал.За цените съм писал в друга тема,но айде пак :lol: масло около 200лв. ,маслен 40лв.,въздушен 30-40лв.,филтър за купе 60лв.,горивен 90лв. и сега предния маншон 140лв. Това са цени на Бултрако.Друго което напоследък се среща като проблем е в електрониката на педала на газта,това е една кутия с 3 потенциометъра и цената и е 440лв :lol: Успех с избора колега,но аз също бих заложил на автоматик,макар и по скъпата поддръжка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегите са ти казали горе долу всичко за колата ,аз съм с комби варианта , аккорд-турер 2,0 155коня. Разхода ми е градско 10,5 -11 л/100км , извън града 7-7,5 л/100 с климатик и 130-140 км/ч по магистралата.Сега за навигацията понеже аз съм с такава- Навигация за БГ няма , няма и да има ако колата е модела до 2007.Моделите след 2007 имат някаква трудно да се нарече навигация,включваща само най основните пътища.Продавачите също истъкват че колата има двд ,но това двд е само и единствено за навигацията.Нищо друго неможе да тръгне на него.Единствения плюс е че ще имаш тачскриин дисплей което както и даго погледнеш си е готино.И някак си централната конзола изглежда по завършена.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...