koki 6 #1 Публикувано 24 Август, 2010 В няколко различни теми имаше въпроси относно разхода на Хибридите.Благодарение на колегите от "Карада" ООД Варна, имах възможност в рамките на една седмица да тествам Сивик Хибрид и искам да споделя резултатите и впечатленията си.В началото искам да направя уточнение, че хибридната система си има няколко особености, които изискват малко по-различен стил на каране.Електромоторът се включва когато компа прецени, че има нужда т.е. при потегляне, при рязко ускорение или при подържане на определена скорост с цел по-нисък разход на гориво. Освен това при движение по равен терен със скорост между 25 и 50 км/ч при леко натискане на педала на газта автомобилът се движи само на ток.Акомулаторите се зареждат при движение на автомобила без да е натисната "газта" и при спиране.При престой на светофар бензиновият агрегат се изключва, но всички останали системи ( климатроник, радио, фарове и т.н. ) работят, а тишината е стряскаща !!!Сега данните:Първите два дни я карах както съм свикнал с Акорда и резултатът бе :градско 7.5-8 л/100кмизвънградско - 5.8- 6 л/100 кмСлед привикването с автомобила:градско 6.5-6.8 л/100 кмизвънградско 4.9 - 5.2 л/100 кмКато впечатления мога да кажа, че за мен това е идеален личен/семеен автомобил.Колкото и странно да прозвучи, икономиите в градски режим са по-реални в големи градове където има сравнително дълги отсечки в които да се движите само на ток.Ако някой има въпроси с радост ще се опитам да съм полезен.И още веднъж благодарности към "Карада" ООД Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
caesar 0 #2 Отговорено 14 Май, 2015 Темата е стара, но тук е мястото да попитам: Как се държи този автомобил на магистрама? Двигателят не се ли форсира много и започва ли да ръмжи зверски? Разхода може ли да се каже, че е относително нисък? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
igniter 60 #3 Отговорено 25 Май, 2015 Как стои въпросът с батериите, колко е гаранционния им срок, стойност? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nakata 176 #4 Отговорено 26 Май, 2015 явно в форума няма хибриди и за това няма мнения Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове