Jump to content
PoweRG

Помощ от нчкой разбиращ малко от тоци

Recommended Posts

Извинявам се ако въпроса ми е глупаш но не разбирам от тези неща.Забелязах снощи, че от десктоп компа удря ток. взех един фазомер и като го докосна към пластините на разклонителя свети. Реших, че е от незанулен контакт. Като махнах разклонителя от контакта и допрях фазомера до неговите пластини - не свети. Ок казвам си значи е от разклонителя. Смених го с друг ( който имам ) и работата е същата - дори на сменения пак свети!?!Някой може ли да каже какво да предприема ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Занули си контакта и проблема ти е решен. Отечката ти е след разклонителя (ПС-то) и затова не дава на контакта.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Занули си контакта и проблема ти е решен. Отечката ти е след разклонителя (ПС-то) и затова не дава на контакта.

!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а когато към разклонителя няма включен консуматор и пак свети това не би ли трябвало да значи, че самият разклонител е заминал, при условие, че контакта не свети ?!?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

определено няма как да свети ако не е включено нещо, освен прецакан разклонител.

Редактирано от teror1sta

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

егати това трябва да значи, че всичките ми разклонители са !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мери пак контакта, защото няма как да стане това дето го описваш !!! Или у вас се случват някакви паранормални явления !!! Я отвори контакта и виж дали е заземен/занулен .

Редактирано от teror1sta

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разклонителите с включен в тях комп ли ги мериш? Често срещано явление е това фаза на корпуса на компа, обикновено провлема идва от "качествено" китайско захранване.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да разклонителите ги меря без включено нищо в тях. отново мерих контактите и трите, които имам в стаята не светят. Това мо мирише на проблем с цялата инсталация.Терориста: Нямам предсташа как се проверява дали е занулен контакта !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

отваряш разклонителя и виждаш три кабела син, кафяв и жълт/зеленсиния и кафевия са на дуките (така да се изразя !!! ) а жълт/зелен ти е маса някъде м/у тях трабва да е ако съм помогнал радвам се успех и внимавай да не разбереш японското име на тока АкоШиба Шиба Яко !!! !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

АкоШиба Шиба Яко !!! !!!

!!! !!!

PoweRG, по принцип е както казва колегата Niki_88, обаче из нашата родина доста често явление е до контактите да ходят само 2 кабела (фаза и 0). В такъв случай се процедира така: взимаш фазомера и мериш кое е фаза и кое е 0. Фазата свети , 0 (нулата) - не . От тея страничните пластини (уж дето са за заземяване) пускаш един мост до 0 (нулата) и проблема е решен.

Я провери с фазомера на контакта заземяването да ли ще светне като го натиснеш на вътре. Понеже пластинките влизат малко на вътре, като се включи нещо и тогава да опират във фазата, което малко ме съмнява.

Също мерни на двете дупки да ли свети фазомера. Когато ти се е прецакала общата 0 се появява фаза на всякъде.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След последните опити останових, че до контакта достигат 2 кабела син и кафяв, като кафевия свети ( предполагам това е фаза ).Така че трябва да направя това, което Теро каза. От какво трябва да е този мост ( дебел кабел, парче метал а материалът какъв да е) ?Благодаря на всички отзовали се на молбата ми!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Многожилен проводник най-малко 4 квадрата (най-добре) иначе става с какъвто имаш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...