Jump to content
OUTLAW

Капе вода от филтъра

Recommended Posts

имам проблем в най-големите жеги като работи повече време климатика почва да капе вътре в колата зад жапката точно от кутията на филтъра до тук добре обаче почна да капе повече и дори да не работи климатика ,.Има ли вероятност от нещо спукано минават ли от там тръби с вода или запушен дренаж за одвеждане на конденза незнам иначе колата не губи вода проверявам я редовно забравих да кажа колата е Сивик 6ген хеч :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принципно има дренаж на кутията на изпарителя (вътрешния радиатор на климатика). Не знам дали е лесно да се запуши, погледни под колата в дясно в задната част на предното окачване трябва да се вижда тръбичката. Пробвай да я продухаш с нещо.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принципно има дренаж на кутията на изпарителя (вътрешния радиатор на климатика). Не знам дали е лесно да се запуши, погледни под колата в дясно в задната част на предното окачване трябва да се вижда тръбичката. Пробвай да я продухаш с нещо.

Колега изпреварил си ме.И при мен го имаше този проблем и се оказа,че е излязло въпросното маркуче което отвежда конденза извън купето.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип ако имаш филтър не е лесно да се запуши, но се запушва. И при теб най-вероятно е от това, щото дори и да имаш спукани тръби дренажа би трябвало да отвежда водата навън. Като отвориш капака на двигателя ще видиш извита тръбичка надолу, точно под кутията на филтъра е, това ти е дренажа на питата. Издърпай я и бутни леко с една извита тел да видиш дали ще изкараш мръсотии. От запушването идват и неприятните миризми от климатика. Моята не беше запушена, но в началото на лятото профилактично почистих със спрей за тази цел.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ще потърся въпросния дренаж дано да е от него че е доста неприятно да прокапва в краката на пасажера :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...