Jump to content
Zest

въпрос - спирачки и съединител

Recommended Posts

Здравейте. Въпросът ми не е сложен но съм невеж и затова се налага да питам.Спирачките на хондата ми са от D16Z5, но тъй като са се поизносили, възнамерявам да сменя и 4-те диска + апаратите.Случайно изкочи оферта, но е от Сivic автоматик1,5 90-92. Дали ще паснат на мойта?Също така мисля да сменям и съдинител. Смятам да го поръчвам по интернет но мн познати ми казват, че заD16Z5имало няколко вида и имало вероятност да не пасне та затова трябвало да измеря нещо което забравих.Ако може да хвърлите светлина и по този проблем, ще съм ви много благодарен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си написал каква Хонда караш-Сивик или Си Ар Екс. За съединителя най-лесно за теб ще бъде ако се обърнеш кем MS Auto: http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=40389За целта най-добре си запиши VIN кода,защото той проверява всичко по този код.Двигател Д16з5 се монтита на Рекс-овете, а те са със дискове с диаметър 240мм и с четири отвора на 100мм разстояние.Като резервна част дисковете са с код 4251-SB2-782 При Сивик-а,който си посочил предните спирачки трябва да са същите,защото ползват дискове със същия код за резервна част.Според мен можеш да ползваш предните спирачки на автоматика,но задните спирачки са барабанни :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата ми е Civic със части от CRX D16Z5.Благодаря много за информацията ще ми свърши добра работа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само за точност-дисковете са с диаметър 242мм. Успех с ремонтите!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...