Zest 0 #1 Публикувано 7 Юли, 2010 Здравейте. Въпросът ми не е сложен но съм невеж и затова се налага да питам.Спирачките на хондата ми са от D16Z5, но тъй като са се поизносили, възнамерявам да сменя и 4-те диска + апаратите.Случайно изкочи оферта, но е от Сivic автоматик1,5 90-92. Дали ще паснат на мойта?Също така мисля да сменям и съдинител. Смятам да го поръчвам по интернет но мн познати ми казват, че заD16Z5имало няколко вида и имало вероятност да не пасне та затова трябвало да измеря нещо което забравих.Ако може да хвърлите светлина и по този проблем, ще съм ви много благодарен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sl3000 24 #2 Отговорено 7 Юли, 2010 Не си написал каква Хонда караш-Сивик или Си Ар Екс. За съединителя най-лесно за теб ще бъде ако се обърнеш кем MS Auto: http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=40389За целта най-добре си запиши VIN кода,защото той проверява всичко по този код.Двигател Д16з5 се монтита на Рекс-овете, а те са със дискове с диаметър 240мм и с четири отвора на 100мм разстояние.Като резервна част дисковете са с код 4251-SB2-782 При Сивик-а,който си посочил предните спирачки трябва да са същите,защото ползват дискове със същия код за резервна част.Според мен можеш да ползваш предните спирачки на автоматика,но задните спирачки са барабанни Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Zest 0 #3 Отговорено 7 Юли, 2010 Колата ми е Civic със части от CRX D16Z5.Благодаря много за информацията ще ми свърши добра работа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sl3000 24 #4 Отговорено 7 Юли, 2010 Само за точност-дисковете са с диаметър 242мм. Успех с ремонтите! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове