Jump to content
movx2000

питане за шоф. седалка на сивик англичанка

Recommended Posts

в един момент забелязах, че шофьорската седалка хлътва леко назад и надолу като се облегна по-силно.преди това нещо го нямаше, и даже реших, че нещо съм я счупил. обаче като се наканих да разгледам, видях, че отдолу има някакъв механизъм с пружини, които се опъват при това хлътване, т.е. явно е така по замисъл, обаче на мен не ми харесва.вероятно това движение може да се блокира по някакъв начин, понеже в началото го нямаше, но не успях да разбера как.ако може да ми помогнете в тази посока ще съм благодарен :rolleyes:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пружините които виждаш са за релсите за да се движи седалката напред и назад, в смисъл повдигат едно зъбче за да я местиш .не би трябвало да е оттам проблема.провери си болтовете които държат самата седалка към релсите .за тази цел обаче ще трябва да свалиш седалката разкачи си и пластмасите и провери и другите всички други болтове. по оригинал тези болтове имат и боя да не се развиват ама ако е сваляна за нещо може и да са прецакани. а над самите пружини седалката трябва да има една метална тава на която е дунапрена ако не се лъжа.дано да съм помогнал

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кои пластмаси да сваля? За да сваля седалката релсите ли трябва да сваля? Там където са закрепени към пода с болтове?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

точно тези които са захванати за пода. после за да можеш да разгледаш спокойно трябва да махнеш пластмасите които са отстрани.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, колега, свалих я и видях проблема - бяха разхлабени няколко винта, които държат седалката към релсите. Затегнах ги, но при сглобяването на страничната пластмаса не можах да се сетя откъде е един малък пластмасов детайл. Може би не е много важен, но ме хвана яд, че не видях къде е бил.Качих снимки за да видиш за какво става въпрос.http://sonu.snimka.bg/other/honda.518734.allНа първата снимка съм оградил горе-долу откъде изпадна при свалянето. Тогава не му обърнах внимание, реших че при сглобяването лесно ще видя къде е бил, но после не успях. Гледах и в разни сервизни описания, но никъде нямаше толкова подробна картинка, в която да фигурира тази щипка или какво е точно не знам.Ако се сещаш къде е мястото на това чудо, казвай :punk: Сега погледнах снимките и видях, че то на снимките изглежда голямо, но всъщност е с размери някъде около 3 см по дължина.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

така като гледам не се сещам.по принцип е защитно капаче да не се търка плата някъде.не е много важно и не е фатално да го няма.предполагам че е както си го оградил на снимката имаш една пружина, мисля че е да предпазва от нея.най-сигурно е пипни ако можеш на същото место на дясната седалка или да погледнеш ако има възможност би трябвало да има и там такова.не знам дали стана ясно ама с писмени обяснения е така.надявам се дасъм помогнал

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...