Jump to content
nautilus80

Сини пружини! на Honda Accord 2.0i TD

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте, от няколко дена съм собственик на Honda Accord 2.0i TD. Колата много ми харесва, само ме притеснява че е прекалено ниска и по бабуните леко присурква. Гледам че е с някакви сини пружини. Въпросът ми е ще се размина само със смяна на пружините или и амортисьори ще иска. Спрях до една същата като моята и разликата беше ~ 5 см, като ми се струва че само предницата иска повдигане с ~ 5см и всичко ще е ОК. Дали има вариянт тези пружини/амортисьори да се регулират?

Редактирано от nautilus80

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега качи снимки за да може да се прецени какви са пружините и амортисьорите.Така само по цвета едва ли някой ще може да ти отговори.Как е поведението на колата по отношение на стабилност и комфорт?Ако качиш и снимки как изглежда с ниските пружини отстрани ще съм благодарен.Аз по принцип искам мойта да я сваля малко, така че може да се разберем за някакъв бартер.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е стабилна на пътя, гумите са 195/65/15

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравй колега,карам същия акорд 2.0 бензин.Колата си я докарах от Германия и също беше със сини спортни пружини,голям кеф беше но и всеки легнал полицай ми докарваше по 1 бял косъм.Купих си 2 употреба оригинални пружини за 130лв 4 бр и за 1 ден си ги смених,без да сменям амортисиори или други работи.Колата се вдигна доста и сега спокойно си ходя за риба.Лятото я карам с 205/55/16 а зимата с 195/65/15.Не се замисляй ако няма да я караш някъде по писти или редовно да караш планинско махай ги за да се насладиш на комфорта на кораба.Успех. :lol:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен колега е същото....сини спортни пружини! И Хондата ми е същата! Явно има такава серия с такова окачване....за стабилност е супер,само дано не си оставя някъде някой чарк от ходовата част! ;) Ходих да питам за оригинални по-високи пружини в един специализиран сервиз за амортисьори и ходова част на Monroe-ами кво да ти кажа....искат по 90 лева на парче,като ми обясниха,че можело да се наложи и целите амортисьори да се сменят,защото не е сигурно колко ход имали....е такива работи! За втора употреба не съм търсил,щото ми се вижда доста деликатно да ги преценя така на око.(в каталога имаше 7 различни вида пружини само за нашия модел) Ако намериш някакво добро и не много скъпо решение - пиши тук!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...