Jump to content
Marcus

Чип, какъв, как, колко?

Recommended Posts

Този не може да се чипва.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На твоя приятел не му трябва чип, не и на сток мотор. Умишлено или не, си е купил кола с един от най-икономичните мотори, трудно ще стане бегачка от нея.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На твоя приятел не му трябва чип, не и на сток мотор. Умишлено или не, си е купил кола с един от най-икономичните мотори, трудно ще стане бегачка от нея.

Добре колеги знам че ефекта ще е малък, но клиента ще си плати и няма да се сърди на никого.Моля кажете кой може да я чипоса.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На твоя човек колата, еку-то му е OBDIIа най-вероятно. Трябва да се смени с OBDI и съответно да се преправи инсталацията. Обаче, като се сложи новото еку (P28 или алтернативно), то няма да има коректни таблици за да работи с втек-е (двигатели D15Z6, D15Z8). Аз съм пробвал процедурата, колата не става за каране. Варианта е да се запише подходящия чип, но такъв просто няма, защото този двигател е само за Европа. Може би ще стане с бин за D16Y5 (също vtec-e) който поне е известен в Щатите, но ще трябва да се донастройва. С това горе-долу се опитвам да обясня малко ситуацията.Ето и примерни цени: ECU P28 - около 150лвПреходни кабели от ОБД2 към ОБД1 - 50-60 лева втора ръка, над 100 лева нови (или преправяне на инсталацията)Подготовка на ECU-то - трябва да се запоят едни части вътре, ефтини са но трябва някой по-умел с поялника. Има колеги тук които го правят, цените варират :) Мисля че към 50-60 лева е нормална цена.Настройка - ако се намери готов бин, само се записва и е ОК, ако не - настройка на дино от някой който знае какво прави (1net), за да може да се покаже на клиента разликата в цифри (диното май е 80 лева на час, човека който го настройва си има отделна цена)Още веднъж, ако колата ще е само с тази модификация, няма смисъл.п.с. Цените са ориентировъчни!п.с.2: Ако целта на клиента е да каже: Аз имам чип тунинг! ,ще се намери кой да му вземе парите. Аз също бих ги взел но съм далече. Ако целта е колата малко да потръгне, има други неща които първо трябва да се направят.

Редактирано от Marcus

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, ако още не си се спрял на програматор, препоръчвам ти това: http://cgi.ebay.com/True-USB-Willem-EPROM-...=item43a10b0abeмисля, че цената е добра, не се знаимаваш с настройка преди запис или четене, работи на usb.Просто е чудесен :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си взех този: http://programatoribg.com/willem/index.htm Бачка идеално, само дето ми се падна дефектен и се наложи да го връщам, но пък съпорта е ОК.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно доста често се случва да попаднеш на дефектен .... Според мен са доста бъгави .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E моя що работи от 2 години :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къде съм написал че всички са бъгави ?

Аз съм попадал на боклук, гледам Marcus и той ....

п.п. това ми напомня на старите евтини дъна на Асус(жълтите). Дефектират на поразия и викам на един че са боклук и ония ми вика: "Просто не си случил на здраво дъно! " :D Щом трябва човек да случи за какво си говорим :lol: това е нещо дето все пак трябва да работи не да се надяваш че ще работи ....

Редактирано от teror1sta

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте нов съм във форума, искам да се сложи чип на една хонда сивик 98г д15з8.Колата е на мой приятел ,който не влиза във форуми.Търсих с търсачката на форума ,но не намерих нито една обява с телефон.Аз имам автосервиз и сложих на тази кола спортен филтър K&N и спортен колектор, клиента е навит много и за чип тунинг.Интересува ме кой от вас се занимава професионално с това, или моля ви препоръчайте ми човек ,който знае какво прави.Ще дойде колата в който град на БГ трябва.Понеже карам италиянска кола съм чувал ,че при тях можело да се сложи чип с повече памет и така да има няколко режима спортен ,нормален ,икономичен.Можело да се сменят тези режими с бутон.Ако някой може да направи това клиентът ще е много доволен.Моля кажете ми кой да чипоса колата.

Да допълня, колата според мен е в перфектно състояние, защото стоя 1 седмица при мене , клиента каза "всичко което има за ремонт го оправи".След като махнахме катализатора и слижихме спортния колектор и филтър, колата почна доста да се стряска.Преди тъпчеше след 5000об/мин сега много по бързо ускороява.Сигурен съм че може и по добре.Единствения който ми препоръчахте е "1NET" но той не ми отговори на съобщението.В България няма ли някой друг.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имай предвид, че AT27C256 e чип за еднократна употреба - EPROM памет - данните, които запишеш първия път не подлежат на изтриване и каквито и да било корекции. Записваш си bin-a и ако не ти харесва хвърляш чипа и записваш нов. За това е по-добре да ползваш AT29C256 (в предишен пост бях писал AT29F256, но съм се объркал и не можах да го корегирам), който е FLASH памет и може да бъде изтриван (електрически) и записван многократно.

Информацията за ЕПРОМ-ите не е вярна ...

EPROM (от английски: Erasable Programmable Read-only Memory)

а това е друго ...

PROM (от английски: Programmable Read-only Memory)

имайте предвид че с PROM / EPROM програматор не могат да се пишат/четат флаш чипове :)

Поздрави

Сори, човек, ама не ти е много градивна критиката :)

EPROM - Electrically Programmable Read Only Memory или Erasable Programmable Read Only Memory

При вторият случай е с прозорче.

EEPROM - Electrically Erasable Programmable Read Only Memory

...но всъщност като се зачете човек може да се намери различна информация по въпроса.

Ето как ATMEL са описали чипа в ръководството си. На тях им вярвам...

ATMEL 27C256

Само, че го водят OTP EPROM, т.е One Time Programmable....

Ето как Microchip са описали техния чип...

Microchip 27C256

Разбира се не искам да се заяждам, а просто да изясним въпроса :)

Редактирано от Radeon4o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе достраша ме да не изглеждам много глупаво, ама се престраших :)sand0 какви са тея файлчета?Приличат на бинове ама нещо не мога да им хвана обозначенията.

Редактирано от Marcus

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За пояснение как да ги отвориш като го Запаметяваш го запемети името + .бин накрая и се отваря друг е въпроса че нямам на идея ... кое какво е ?!?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги :D тези файлове не са в двоичен код .. т.е .bin ;) като гледам са .obj a именно : .OBJ file format is a simple data-format that represents 3D geometry alone

Ето лист със софтуер който ще ви помогне да разгледате файловете ;)

3DPaintBrush

3D Studio Max

Art of Illusion

За .org файловете :angry:

IBM Lotus Organizer

Редактирано от R-Racing

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз половината ги разгледах с кроме...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега кои отвори с кроме-то -> .obj , .phl или .org или пък .ori

Редактирано от R-Racing

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

може ли малко инфо за това как се чипва PM7-цата,четох в нета , че били 2 модела-едни дет се чипвали лесно и по-старите дет било по-сложна работата :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

точно същите неща гледах из нета,разбрах го сложния начин как се прави,а по-лесният какъв е ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...