bashshefa 0 #1 Публикувано 24 Май, 2010 Здравейте колеги, Ще си свалям тези дни главата на двигателя и мисля да я шлайфам повечко, с цел по-голямо сгъстяване. Колко може да се сваля от главата без да има среща между клапаните и буталата, и ако някой знае колко трябва да сваля за да стане сгъстяването около 11.5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalmara 49 #2 Отговорено 24 Май, 2010 Във Враца имаме движеща А9ка със милиметър и 2 десети свалени от главата, туй със 11.5-те е малко относително, но по калкулатор излизат близо 2 милиметра. Аз без специално предвидени бутала за тая цел, въпросната д16ка не бих се мъчил да я докарам до такава степен. Общо взето шлайфаш, зацепваш, мериш, смяташ, и процедурата отново - докато не ти дойде степента. (или докато не докачиш бутало с клапан при заводските бутала)Да не мислиш да слагаш афтърмаркет валове? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bashshefa 0 #3 Отговорено 24 Май, 2010 Валовете са вече сложени стейдж 2 на WebCam, но четох някъде, че тези валове за да са ефективни искат сгъстяване. Аз мисля да шлайфам 1.5мм., но незнам какво ще стане и затова питам ако някой вече го е правил да сподели. п.п. На този двигател за който казваш, че е шлайфан на 1.2мм. какво друго е правено и как върви Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalmara 49 #4 Отговорено 24 Май, 2010 (Редактирано) Той общо взето не е нищо съществено - port & polish на главата, сгъстена и добре настроено еку. Относно вървежа на "двигателя" - във 5та генерация хечбек със смотаната д15кова кутия стои на 1 кола зад 14.7 секундна д15ка. Относно "не знам какво ще стане" - такъв филм няма. Щом си решил да тЮнинговаш залягай на четене, така намерки правенето ще бъде докато не посрещнеш някой друг клапан на 1-2 двигателя (справка - стената на ПЛАЧА), и накрая ще седнеш да мериш и да смяташ. Айде стига толкова от мен по темата че верно ше станеш Баш Шефа - нема ти казвам сичко на готово. п.п. Ъъъ...как така валовете вече са сложени, след като си замислил да шлайфаш главата - болтовете (на главата) нали са под тях (валовете) ? Редактирано 24 Май, 2010 от kalmara Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bashshefa 0 #5 Отговорено 24 Май, 2010 Валовете са сложени преди месец(да се види как е само с тях)и сега пак ще се свалят. п.п. казвай какво са правили по вашата Д16-ка , а пък от мен ще има почерпка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тодор 18 #6 Отговорено 25 Май, 2010 Тез валове, за да има максимален ефект от тях ти трябват раздвижни ролки, а не шлайф на глава!Това ти го пише в упътването, което трябва да имаш в оригиналната кутия на валовете.Найстина вземи прочети нещо по въпроса, но смени източника. Поздрави за проекта и успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bashshefa 0 #7 Отговорено 25 Май, 2010 Имам и раздвижните ролки. Чета от доста източници, но нали и форумите са за това да питаш някой който се е сблъсквал вече с това нещо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
west bam 107 #8 Отговорено 25 Май, 2010 Имам и раздвижните ролки. Чета от доста източници, но нали и форумите са за това да питаш някой който се е сблъсквал вече с това нещо.Здравей бре Явка браво значи си сложил валците браво тия дни ще ти звънна да се чуем иначе успех с проекта Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bashshefa 0 #9 Отговорено 25 Май, 2010 Имам и раздвижните ролки. Чета от доста източници, но нали и форумите са за това да питаш някой който се е сблъсквал вече с това нещо.Здравей бре Явка браво значи си сложил валците браво тия дни ще ти звънна да се чуем иначе успех с проекта Звънкай и давай идей, че с хондовите двигатели не съм много запознат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тодор 18 #10 Отговорено 25 Май, 2010 Имам и раздвижните ролки. Чета от доста източници, но нали и форумите са за това да питаш някой който се е сблъсквал вече с това нещо.Имах в предвид източника, от който си разбрал, че трябва да пилиш, за да ти работят валовете! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
west bam 107 #11 Отговорено 25 Май, 2010 Имам и раздвижните ролки. Чета от доста източници, но нали и форумите са за това да питаш някой който се е сблъсквал вече с това нещо.Здравей бре Явка браво значи си сложил валците браво тия дни ще ти звънна да се чуем иначе успех с проекта Звънкай и давай идей, че с хондовите двигатели не съм много запознат.Ok фен ще се чуем и може ти дам някоя и друга идея и да ти посоча човек който може да ти помогне Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове