Jump to content
tanco

Въпрос преди закупуване на Сивик 2004-2006

Recommended Posts

Здравейте, предстои ми закупуване на автомобил(първи) и съм се спрял на сивик 7 генерациа(не съм много навътре ама май е такъв). Като ходихме в сервиза на Бултрако в Пловдив ми казаха да търся бензинов, щото до 2005 хонда нямали дизелов мотор. Скоро видях в нета за някакъв 2.0si 160hp и по-специално тоя http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topme...&f1=details Не съм чувал нищо за него, а за 1.6 също не знам много. Ако може малко характеристика - как вървят, как горят и специално тоя 2литровия защо не са толкова разпространени? Нещо дават проблеми ли ? Също ако ми препоръчате нещо, ще съм ви благодарен( ако може да не е преди 2004)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Здравейте, предстои ми закупуване на автомобил(първи) и съм се спрял на сивик 7 генерациа(не съм много навътре ама май е такъв). Като ходихме в сервиза на Бултрако в Пловдив ми казаха да търся бензинов, щото до 2005 хонда нямали дизелов мотор. Скоро видях в нета за някакъв 2.0si 160hp и по-специално тоя http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topme...&f1=details Не съм чувал нищо за него, а за 1.6 също не знам много. Ако може малко характеристика - как вървят, как горят и специално тоя 2литровия защо не са толкова разпространени? Нещо дават проблеми ли ? Също ако ми препоръчате нещо, ще съм ви благодарен( ако може да не е преди 2004)

Това е американски Civic от линка. Американските модели на Хонда много се различават от еквивалента си за японската и европейска версия. Европейските и японските версии са еквалентни и са обикновено с доста по-слаби и икономични двигатели - тук горивото е по-скъпо и разстоянията по-малки, гони се ефективност, докато в щатите коли под 200 коня са много по-малко от колкото у нас - там много от хората живеят край полисите ежедневно минават по 100км магистрала за да стигнат до работа, а когато бензина ти е долар на литър (даже по-малко $2.8 за галон, а един галон ти е 3.6 литра грубо), не е проблем, че колата смуче 15л / 100км. Трябва да те предупредя, че някои части и консумативи са различни - провери, но този двигател може изобщо да го няма на европейския пазар, заради което един евентуален ремонт ще ти излезе през носа - скъпи части, които да чакаш по поръчка дълго време. Поддръжката ще ти е по-трудоемка. По-добре или изчакай и събери повече пари за европейски Civic VII или вземи друга кола, но американски модел не е добра идея. Редактирано от Veseliq

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...