Jump to content
Sign in to follow this  
ogich

странично стъкло

Recommended Posts

не ми се затваря стъклото, от какво може да е и как да разглобя вратата и изобщо какво да направя, дайте някакви съвети. стъклото е не това шофьорското ами другото. колата е хонда сивик 1.4и 98ма година японка

свалих кората на вратата и се показа някакъв найлон облепен с нещо като дъвка за да не минава вода. като го разлепя имам метална част под която вероятно е моторчето на прозореца. как да процедирам натам? някакви съвети?? ако махна моторчето и си вдигна стъклото после мога ли да го завия и да го остава така, докато имам време да я оставя на сервиз .... хелп пичове

Колега троши спокоино, не се притесняваи :lol: . Като дигнеш стъклото маи може после да го закрепиш на механизма ма не съм сигурен, обаче и да не стан зимаи някоя летвичка, трупче и подппираи здраво.Обясни като освободиш стъклото от механизма и като натиснеш копчето машинката двищи ли се свободно, шуми ли без да се мърда или пък нема никфи признаци на живот. И да знаеш, че тоя проблем може да позачака 1-2 дена, пиши тука и се пробваи да си го оправиш сам няма смисъл за нещо такова да се набутваш по маистори и сервизи.

Колега забраих да ти кажа да не го напъваш много ако шуми и не иска да мръдне, и да пуснеш някоя снимка.

еми ще го освободя и ще ти кажа дали шуми. а се сетих друго. къде са ми бушоните в колата, за да ги погледна да не е изгорял някой ??? :lol:

Нямаш бушон само за предно ляво стъкло спокоино.

всъщност може и да има :lol:

Публикувано изображение

Моя е грешката тогава, непредполагах че е така.

значи, имам бушони много под кормилото и всичките ги премерих с мултицет и работят. другите бушони са ми под капака и те са 40 ампера за стъкла и ел огледала. и те работят. проблема не е в бушона, премерих връзката от моторчето на вратата и се оказа че проблема не е в жиците ами трябва да е в бушоните.. които са си наред.. остава релето и някаква машинка която я има на шофьорската врата там на бутоните за стъклата.. мноого ме е яд кво се случва .. толко е сложно че нямам думи. някой има ли схемата както player101 да ми даде да си разгледам и между другото колата е с 2/3 врати и "front" няма, то си е по подразбиране една лява и една дясна врата.

таблата са еднакви на всички модели, просто при теб веригите за отзад не са прекарани ;) . Бушона не се мери в гнездото, а се вади и тогава, защото иначе нищо не правиш. И аз имах подобен проблем и тия бушони ги мерих 100 пъти :) докато се сетя, че трябва да се извади ;)

Edited by Player101

какво значи да се извади?? вадя го с клещи и го меря? аз това правех и всичките ми бушно са здрави и работещи ..

и това което си го показал като снимка на прорамата го имам абсолютно същото под волана. имам и още едно ел. табло под капака и то е за прозорците. все повече се убеждавам че в този форум няма с какво да ми се помогне защото ми давате идеи ама предполагате а не знаете решението на проблема и ме пре**авате така пичове.. иначе мерси все пак. сега си тегля вивид и ще погледна дано има ел. схеми там да го оправя

Edited by ogich

Когато намериш решение на проблема, сподели го с нас ;) ...колкото до изказването ти - надявам се да е било прибързано и недообмислено :) ...

Абе колегата нещо се е ядосал и са си го изкара на нас.Колега не разбрах машинката въобще работи ли ти издава ли някви шумове. Аз много се съмнявам проблема да в бушон или в жиците, според мен е в копчето или в машинката, обаче по обяснението неможах да кфо е мерил и кфо не освен, че си е вадил сичките бушони един по един.

нз обаче никой не се досети да ми каже че има бутон на шофьорската врата on/off , който като го натиснеш блокира дясното стъкло и като натиснеш пак се отблокира ;) хахах и аз съм си тъп и съм го натиснал.. язък че си разглобих цялата врата и уплатненията отвътре, и че мерих един по един бушоните с мултицета... в крайна сметка се оказа един бутон :) благодаря ви все пак колеги, че давахте съвети които може наистина да ми потрябват за в бъдеще, мерси ! :D

Edited by ogich

Sign in to follow this  

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Upcoming Events

No upcoming events found
  • Create New...