Jump to content
ВладоВТ

Изпускателен колектор

Recommended Posts

Здравейте. Днес си купих изпускателен колектор за D-серия 2-ра ръка. По него има доста дефекти. Надявам се да ми дадете съвети за отстраняването им. Първият и най-сериозен проблем е отчупено парче на мястото на една от заварките. Колекторът е 4-2-1 и това се пада на една от 2-те тръби в 2-ката

Публикувано изображение

Щетата не е само повърхностна, ами си е направо отвор. След това има една леко забележима пукнатина ето тук

Публикувано изображение

Дали ще има ремонт и по нея. Възможно ли ще е да се заварят тези дефекти. Притесняваме, че ако материалът е чугун, заваряването е доста проблемно. Ето общ изглед на колектора

Публикувано изображение

Чугунен ли е или е стоманен. Ако е стоманен, добър избор ли е да мина през М-комплект да ми го заварят и поставят. Едната тръба е чукната и изкривена

Публикувано изображение

Мога ли да очаквам някакви сериозни неволи или проблемът е незначителен.

Благодаря на отзовалите се.

Редактирано от ВладоВТ

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стоманен е, караи го да го заварят и си свиркаи.

Редактирано от Жоро

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е добра новина, че ще се мине само с обикновена заварка :o А има ли смисъл да се заварява и малката пукнатина? За района на София М-комплект ли е най-удачния избор като място за смяната и заваряването на колектора? И още един въпрос - ламбдата ми е закачена веднага след обединяването на 4те изходящи тръби, а на този колектор гледам, че мястото за закачането и е само върху една от тръбите. Дали това ще доведе до грешки? Съжалявам за многото въпроси, но като съм невеж си питам :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично мнение ! Не се занимавай с тоя колектор :) ,там кадето се събират двете тръби , пукнатината е гадна /не че неможе да се залепи/ но там пак ще се спука .На снимката /а почти съм сигурен / се виждат не една а повече пукнатини :D ,което според мен чисто и просто говори че И ръждата доста, са си взели своето.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми се разделя още с него. Днес си го купих :) Пукнатината между тръбите не продължава по-назад. Това е което се вижда на снимката. Мисля, че ще има нормален достъп, че да се завари както трябва. Положението с ръждата не е толкова зле. Иска ми се да възродя колекторчето, а не да отива на боклука. Някой, ако може да сподели опит по останалите въпроси...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снимката с болтовете /първата/ това е от изтъняване на метала ,не се самозаблуждавай!!!

Публикувано изображение

Редактирано от fenabg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Остава ми само да се надявам да се получи ремонта. Някой може ли да даде малко инфо по останалите въпроси.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Полезни ще са ми и мнения за сервиза на Крафт в Дружба, че гледам масово по другите форуми си оплакват от М-комплект.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...