PETE_TONG 23 #1 Публикувано 19 Април, 2010 Ето го линка който съвсем случайно попаднах във нета,има и доста размери на бутала ,горивни камери и прочеее. Та тунингистите да си оплакнат очичките,а и една тема да има за тези двигатели,може след време на някой да му потрябва инфо!---------->>> B16B Spec R VS B16A Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
K1r1L 860 #2 Отговорено 19 Април, 2010 (Редактирано) този линк се доблира и друг път съм го виждал в този форум Редактирано 19 Април, 2010 от K1r1L Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Нимрод 265 #3 Отговорено 19 Април, 2010 пускано е но е полезено инфо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stancho 4 #4 Отговорено 20 Април, 2010 а някой има ли инфо за B16B Mugen ?чувал съм какви ли не легенди, че бил 200 и незнам си колко HP и т.н.но инфо никъде не успях да намеря освен 3-4 снимки на едно списание на японски... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Нимрод 265 #5 Отговорено 20 Април, 2010 мисля че тук е одачно място да попитам някой може ли да ми каже какви точно са разликите между d16z5 и d16a9 доколото знам з5 си е чиста проба а9 самоче има катализатор но не съм сигурен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
No Limit Performance 180 #6 Отговорено 20 Април, 2010 а някой има ли инфо за B16B Mugen ?чувал съм какви ли не легенди, че бил 200 и незнам си колко HP и т.н.но инфо никъде не успях да намеря освен 3-4 снимки на едно списание на японски...B16B Mugen Spec до колкото знам е около 230кс, произвеждан в лимитирана серия и само за Япония.Спецификации бях гледал някъде из интернет. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
K1r1L 860 #7 Отговорено 20 Април, 2010 223 hp mugen Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rusiq_81 25 #8 Отговорено 20 Април, 2010 Не съм чувал за такъв в серийно производство Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
No Limit Performance 180 #9 Отговорено 20 Април, 2010 Ако не ме лъже паметта са в адски малобройна лимитирана серия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
J's Racing BB8 49 #10 Отговорено 20 Април, 2010 Само в Сивик 6 ген,ли се слага този двигател? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PARADOX_sf 126 #11 Отговорено 20 Април, 2010 Според мен ви лъже паметта...Какво е спек р? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
No Limit Performance 180 #12 Отговорено 20 Април, 2010 (Редактирано) Защо някой не си направи труда да пусна един официален мейл до Хонда Мотор Ко. и да паднат тия димни завеси Редактирано 20 Април, 2010 от Founder Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dilqn_Mitev 6 #13 Отговорено 20 Април, 2010 а някой има ли инфо за B16B Mugen ?чувал съм какви ли не легенди, че бил 200 и незнам си колко HP и т.н.но инфо никъде не успях да намеря освен 3-4 снимки на едно списание на японски... http://www.ek9.org/forum/japanese-tuners-e...vic-type-r.html Ето малко повече инфо,пак е на японски и не пише много за мотора но поне има лист с мофикациите извършени от Mugen ! Външно са я Осрали ТОТАЛНО,километража също не ми допада...в заводски варянт ЕК9-ката си е много по-добре,бих използвал подобренията по окачването,спирачките и двигателя - Лично мнение! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PARADOX_sf 126 #14 Отговорено 20 Април, 2010 (Редактирано) От това което виждам нещата седят така:Джанти 10 коняКапаче за кабелите на свещите 3 коняРазпънки 13 коняТопка за скоростите 5 коняПедали 7 коняи т.н. до въпросните коне.Нещото, което дава коне в изброените циганийки с са хедъртите и тръбите Муген. Имам такива и резултатът е приличен, но не е + 50 коня...П.С. Филтър 4 коня... Редактирано 20 Април, 2010 от PARADOX_sf Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dilqn_Mitev 6 #15 Отговорено 21 Април, 2010 Еми...ако не пишеше на японски можеше и да разбереме какви модове има колата! Генерация,филтър с аирбокс,свещи+кабели,и нова електроника...така ги виждам аз нещата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PETE_TONG 23 #16 Отговорено 21 Април, 2010 (Редактирано) На мене пък линка който е пуснал Дилян Митев,като цъкна в/у снимката и ми иска парола.Та ако може някой да я постне директно тука ,че ми е интересно да видя този разбойник какво има толкова! П.П. За снимката която е постнал RVM от щатския форума на тоз тайп Р. Редактирано 21 Април, 2010 от PETE_TONG Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dilqn_Mitev 6 #17 Отговорено 21 Април, 2010 (Редактирано) Ek9-mugenEK9-mugenEK9-Mugenфорума е британски а така става ли ? : http://img7.imageshack.us/gal.php?g=mugen1e.jpg Редактирано 21 Април, 2010 от Dilqn_Mitev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PETE_TONG 23 #18 Отговорено 21 Април, 2010 (Редактирано) за снимката , а на първите 3 линка пак иска парола! Редактирано 21 Април, 2010 от PETE_TONG Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dilqn_Mitev 6 #19 Отговорено 21 Април, 2010 За 3-те линка късно се усетих че ще иска парола...но в imageshack и 3-те снимки ли видя ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
the stig 11 #20 Отговорено 21 Април, 2010 В imageshack се виждат снимките Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PARADOX_sf 126 #21 Отговорено 21 Април, 2010 Оптиката може да не е красива, но със сигурност оптимизира аеродинамиката Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PARADOX_sf 126 #22 Отговорено 21 Април, 2010 Оптиката може да не е красива, но със сигурност оптимизира аеродинамиката Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dilqn_Mitev 6 #23 Отговорено 22 Април, 2010 Може би е така..но аз лично предпочитам версиите на Spoon като визия и параметри , но те си подготвят колите за писти и състезания като цяло докато Mugen е нещо като...AMG за бенцовете! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragi4 1506 #24 Отговорено 22 Април, 2010 В София има Spoon engine в 5-та седан! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dilqn_Mitev 6 #25 Отговорено 22 Април, 2010 Хм...Драго пак хвърляш бомбата без да раздуеш малко :) Аз лично не съм знаел за такова чудо...Б16 ли е , от-до ли е Spoon ? Разкажи малко Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragi4 1506 #26 Отговорено 22 Април, 2010 Само мотора и маховика са Spoon.По принцип Spoon продават мотор без периферия(поне това аз знам).Кутията му е Y21 , P30 ECU.Собственика на седана е около 50г от него купих шампионското VT на Hronos Каян(предполагам знаеш къде му е срвиза/моргата) може да те свърже със собственика на седана.пп Това се слу4ва преди 2 години и колата беше обявена за продажба в Мобиле-то Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dilqn_Mitev 6 #27 Отговорено 22 Април, 2010 Да мисля че се сещам къде е моргата...стана ми интересно защото нито съм го виждал нито съм го чувал този седан,а то просто човека не ходи по разни збирки и т.н! И аз знам че двигателите се продават голи в смисал без генерация и кутия,но пък карантиите+съединителя и маховика си вървят комплект,глава най-вероятно и тя е направена...абе с една дума race engine Мерси за инфото Драго Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TheDevilTwin 17 #28 Отговорено 22 Април, 2010 (Редактирано) Муген са фирма, която предлага тунинг аксесоари, следователно няма как да са "лимитирани серии". АМГ например предлагат готови коли с цялостен тунинг, докато при Муген си плащаш за всяка част по отделно и съответно сам можеш да избереш кои части искаш и кои не! Колата на снимките вероятно е рекламен автомобил на фирмата, щом е окомплектована с всички части, а и не вярвам да има повече от 30-40 Сивици ЕК, които са Муген от-до Редактирано 22 Април, 2010 от TheDevilTwin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rulemaker 130 #29 Отговорено 22 Април, 2010 Глупости говориш пак. Муген РР седана не е лимитиран нали? И Муген 8г англичанката и тя не е лимитирана. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dilqn_Mitev 6 #30 Отговорено 22 Април, 2010 Amg можеш да си купиш от магазина на Мерцедес,същото така официално присъства в саита им като подразделение,по същия начин е и Mugen..отиваш в Хонда(НЕ България разбира се) и си купуваш!Вчера един пич в британския форум си е купил от представителство на Хонда FN2 Type-R Mugen,те си я предлагат!Обаче нито от Мерцедес ще си купиш Brabus нито от Хонда Spoon,J`S racing и т.н...разбираш ме какво искам да кажа нали ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZaRRicK 330 #31 Отговорено 22 Април, 2010 (Редактирано) Муген са нещо като AMG, ама не съвсем. Основана е все пак от сина на Сойчиро. По скоро са компания която подготвя автомобилите и двигателите на Хонда за разните шампионати, произвежда афтърмаркет части и доработки и от време на време пуска по някоя манияшка цалостно доработена кола за феновете в малки серии. Но определено са повече от фирма която предлага просто тунинг аксесоари. най близкото за което се сещам е NISMO (Nissan Motorsport).И за да не съм тотално офф, ето още едно линкче с инфо, което обаче ми се струва същото като първия линк, но май е първоизточника. http://asia.vtec.net/beystock/honda/civicr/Аз до колкото съм чел и до колкото знам В16В е двигател В18С със намален обем, тоест трябва да се търсят общи неща с двигателя на Интегра DС2 от колкото с б16 серията. Ето и малко инфо за основните показатели на повечето от В-серията: http://www.jdmcars.com/tech/admin/bengine.pdf Редактирано 22 Април, 2010 от ZaRRicK 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове