Jump to content
pgh

Photoshop... и въздействието му в/у психиката ни

Recommended Posts

Значи преди време видях един коментар за Adobe Photoshop CS4 в замунда.нет който гласеше:

"Някой може ли да ми каже как да сложа в някоя снимка мене примерно до някоя кола или нещо подобно ще съм много благодарен."

Тогава изпаднах в неистов хилеж в продължение на няколко минути, събудих жената която отдавана спеше и като и казах на какво се смея посред нощ ме обяви за тотално ненормален. Всъщност схвана смешката, но хич не и беше до смях след като я разбудих. Този коментар съм си го запазил в колекцията от бисери за да мога да му се смея от време на време....

Обаче тия дни от нямане какво да правя реших да си поиграя с реставрация на една ужасна моя снимка, първоначално с идеята да постигна поне някакъв полуприятен вид, като пооправя малко цветовете, бялото и зачистя някой дефекти, но нещо се отнесох и гледайте по-долу какво стана. Досущ като този на който се присмивах толкова и аз сложих себе си на място което не бих могъл да бъда с единствената разлика че аз доста добре си служа с photoshop и не ми е необходимо да питам такива работи. Пак идеите малко ни се разминават де... предполагам пича му трябва снимка с кола да си я сложи в профила във Флиртче.ком или там подобните му за да бройка гаджета, а на мен ми е за ташак никой колега водолаз няма да се върже на това, да не говорим за спечелване на мадами с акули : ахахах ... Но все пак гледайте как ни разваля тоя Photoshop начи, човек не ще и една гадна снимка да има вече :)))))

П.п Слагам тук много намалени снимките, колкото да се види за какво става дума. в реални размери разликите са брутални. С повечето детайли оригинала изглежда още по-зле,а крайния резултат малко по-добре

Before:

Снимка в черно море при много лоша видимост и ужасно много планктон ( белите сополи по снимката)

Публикувано изображение

After:

Публикувано изображение

Редактирано от pgh

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никой колега водолаз няма да се върже, ама ако има същото око и умения с програмата като теб.. Всеки друг сигурно би се вързал на преработената снимка... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зарежи кой ще се върже и кой не... главната ми мисъл беше в това че лошите снимки също носят някакъв чар и най-вече спомен от мястото където са заснети, а с желанието да ги "тунинговаме" гледайте до какво води. Аз се усетих накрая, но друг ще си тунингова снимката и ще изтрие оригинала ще изтрие и спомена...Да не говорим, че дори жената си коригира снимчиците и нейните и на детето ... тук там някоя пъпчица изчезва за секунди... на друга снимка е излязла бледа като чаршаф и за секунди си прави матов тен все едно се връща от море...... някъде и се виждало ухото през косата - веднага се замаскирва с допълнително коса :))))) абе кво да ви обяснявам повече.... благодарение на технологиите все повече бягаме от истинското и натуралното

Редактирано от pgh

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, напълно съм съгласен. В тая връзка ще цитирам думите на една позната: "..човек е сгрешил още от времето, когато е построил къща" :huh: Сега технологиите ни пренасят в други реалности, и променят ценностната ни система до неузнаваемост...Аз също обичам да снимам, и ми е ясно какво се губи в една "тунингована" снимка, но вярно, това "пипане" се е превърнало в някаква привилегия сега... Естествения чар на нещата все по-рядко се цени...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...тук там си позволявам подобни корекции, но поне няма крокодили в реката или хора на моста... :huh:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...