Jump to content
LUZIFER

Невероятен Проблем - изплюва кабела на свещта

Recommended Posts

Та написал съм го в заглавието. Караш си 300м и изплюва кабела на свещта. Кабелите NGK RC-HE80 от преди 2 месеца, свещите Denso Iridium от 30000км. Прави го само на 4-ти цилиндър. Свещта е затегната добре. Сменям свещта с тази от 3 цилиндър и пак същото на 4ти. Лошото е че стана в Бургас точно преди да тръгна за София та колата си остана там. Та чакам хората с идеите. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко вероятно да е в това проблемът, но същото ми се случи на дълъг път с рендето, когато ми бяха сваляли кабелите и после не ги бяха защипали с водачите като хората - кабелът се вадеше сам от вибрациите. Това се случи няколко пъти и накрая ги прокарах хубаво през щипките - повече не мръдна.

Редактирано от Slade

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

избила свещ може и свещи тия иридиевите много избиват аз съм сменил 7-8 (на мен поне от това ми плюеше лулата.)(като свалиш свеща и керамиакта се върти около металното)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

избила свещ може и свещи тия иридиевите много избиват аз съм сменил 7-8 (на мен поне от това ми плюеше лулата.)(като свалиш свеща и керамиакта се върти около металното)

Човека си е написал, че слага свеща от 3-ти цилиндър.А за проблема, ако караш повече, може да ти избие кабела отново, но свеща да е на него не на главата ... Според мен има някаква пукнатина в главата и изкарава компресията през леглото на свеща.Ако толкова искаш да пробваш да се прибереш на ход на 4 цилиндъра.Можеш да си позволиш да съсипеш оплътняващата гума на кабела на 4-ти цилиндър, така, че компресията да не ти изкарва кабела. НО РИСКУВАШ

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така днес бащата провел още тестове. Явно свещите са биле доста износени. Сменил от 4-ти тази на първи направила му същият проблем но този път па 1-ви цилиндър неверочтно. Та купил той 4-ри нови свещи покарал я така стабилно и казва, че проблем нямало за сега. Така че за сега @К1r1l печели (усмивка пред строя). Ще я поюрка още няколко дена бащата и пак ще пиша. По принцип до колкото знам нормалните ги сменяме на 20000км иридиевите си мислих, че поне до към 40000 ще издъжат уж по дълъг живот имали, но............ Дано е от това защото честно казано и аз си мислех като @Tonchev, че съм пукнал главата и изкарва компресията от там.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така както го сервира... ". Прави го само на 4-ти цилиндър. Свещта е затегната добре. Сменям свещта с тази от 3 цилиндър и пак същото на 4ти." имаш ли какво друго да си мислиш :rolleyes::)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...