chirenski 18 #1 Публикувано 24 Март, 2010 Здравейте колеги, имам няколко въпроса относно кормилна рейка , става въпрос за сивик 4г д16а6 с хидравлична рейка, от известно време волана ми почна да затяга докато от няколко дена едва го въртя с две ръце. Ремъка на помпата е опънат достатъчно, когато волана затегне не ми се променят оборотите дори и малко, при пълен ляв нещо изчатква, и след това 2-3 оборота на дясно се върти лесно и после пак затяга. Вдигнах колата във въздоха и докато въртя колелата пак се усеща това затягане. Някой да има някаква идея от какво може да е в смисал преди да сменя рейка, ми се иска да изключа всички възможности. Инересува ме от CRX, или от 5г сивик дали са същите рейките, и случайно някой да знае какво точно предстъвлява това прословуто рециклиране, което струва 160-200лв ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chirenski 18 #2 Отговорено 24 Март, 2010 Няма ли някой който да се е сблъсквал с този проблем ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fresh4y 38 #3 Отговорено 24 Март, 2010 МОИТА ТЕчЕ от дупка. в казанлак ги правят в едно предприятие но само хидравлични .. взимат 160-180 лв. за труд но стават убиец и ти дават 6 месеца гаранция. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chirenski 18 #4 Отговорено 24 Март, 2010 Проблема при мен е,че не тече а затяга и се чудя дали проблема е в рейката или нещо друго ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rossi 1 #5 Отговорено 24 Март, 2010 Колега в ръководството за експлоатация пише подробно какви симптоми на какъв проблем би трябвало да отговарят..снощи рових подробно, защото моята пък се разтече жестоко последните две седмици и за да не прецакам помпата, защото не мога да смогна да доливам, направо откачих ремъка и не е човешко..хем не съм хилава уж, представлява ми огромно усилие да я карам аз също се колебая между втора ръка и рециклиране..много хора казват че теквали супер бързо след това и не е добър вариант да се поправя, но тук в София ги правят на доста места, като на едно от тях ми дават 1 година гаранция и мисля че това е по-добрия вариант, тъй като цените са горе долу едни и същи, а тази която ще взема втора ръка не се знае каква ще излезе..За Казанлък съм чувала от един колега и той каза че ги правели добре Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chirenski 18 #6 Отговорено 31 Март, 2010 Проблема го реших като сложих механична рейка от CRX EF8, да обобщя рейките на crx 2г и civic 4г са еднакви както при Б така и при Д сериите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове