Dragomirov 10 #1 Публикувано 8 Март, 2010 Здравейте колеги. Имам няколко въпроса относно това да ли да взема едни джанти + гуми. Първо - става въпрос за джанти от Акорд 1996 год. купе. Един приятел ми ги продава. Дали ще паснат на моя Prelude 2.3 4WS 4en. - 1993 ? Второ - ако болтовете паснат на мойта, въпросните джанти са 17 цола, това добре, но дали гуммите ще влезнат, а те са - ПРЕДНИ 45/215 и задни 45/225.Трето - ако всичко пасва по размер , какво ще кажете за това как тези размери ще се отразят на самата кола, на вървенето, на разхода ... Имам някаква представа за нещата, но ако прочета и някое мнение на по компетентен колега , избора ми ще е по лесен.За мен лично по предпочитания вариант е джанти с гуми - 16 цола на 50 на 205 ,но за съжаление нямам така такава оферта, а знаете че при ограничени финансови възможности нямаш кой знае какъв избор ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
murdera 384 #2 Отговорено 8 Март, 2010 отпред съм с 215/40/17,отзад с 215/45/17. Бил съм и отпред с 215/45/17,няма никакви ядове,окачването си е стоково.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #3 Отговорено 8 Март, 2010 Accord 92>, Prelude 92>, Legend >90, Civic V-Tec 97> / 4 x 114.3 / 38 / 64.0 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1058 #4 Отговорено 8 Март, 2010 Джантите ще ти станат,с еднакъв размер са Акорд и Прелюд.Възможно е да ти опират отзад в пластмасовите подкалници(при много натоварено или при неравности),точно където се събира бронята и калника,но не е сигурно.Аз съм със 17-ки на Прелюда и със сток окачването ми опираше точно там,при размер 235/40.Отпред няма проблем.Със Кони съм в момента натегнато отзад и не опира никъде.Разлика във вървенето се усеща,няма какво да се заблуждаваме.17-ките са доста по-тежки и се усеща и на ускорение,и на возия.Разлика в разхода аз лично не намирам,или поне е минимална.При този размер,който аз съм сложил има разлика и в километража.Абе единственият "+" на големите джанти е визията и нищо повече.Прелюда с големите джанти изглежда по съвсем различен начин Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragomirov 10 #5 Отговорено 9 Март, 2010 Благодаря колеги !Ще взема да занеса джантите в някоя гумаджийница да ми кажат прави ли са, криви ли са и май ще ги слагам !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
garfi 41 #6 Отговорено 25 Март, 2010 Accord 92>, Prelude 92>, Legend >90, Civic V-Tec 97> / 4 x 114.3 / 38 / 64.0 Това 38 офсет за оригиналните джанти за модела ли е? На прелюд 5 съм с оригинални лети джанти от прелюд 4 и стоят леко на-вътре в калника. С какъв офсет трябва да търся джанта така, че нито да е прибрана, нито да опира във веждата? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1058 #7 Отговорено 25 Март, 2010 Ето Снимка на Прелюда със 17-ки 235/40,койловъри със Жълто Кони-свален е около 3,5-4см. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове