1van 0 #1 Публикувано 6 Март, 2010 здравейте колеги!появи ми се някакво биене в гумите и не мога да разбера от какво е.днес свалях гумите и гледам,че няма никъде подуто,както отстрани така и по стъпката на гумата.преди бях скъсал теловете на задна гума и ми подскачаше цялата задница и като свалих гумата си личеше как е подута,а сега няма такова нещо.гумите ми ги сложиха преди 1 седмица на джантите,балансираха ги-така че и от това не е.И се чудя какво ли може да е?Дали са се скъсали 2-3 телчета в гумата незнам.На малка скорост (20-50км) по се усеща ,отколкото на голяма!Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tass 21 #2 Отговорено 6 Март, 2010 Зравей колга.Провери дали нямаш крива джанта (с дези "кратери" по улиците си е жив късмет ако са ти прави). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gergi 14 #3 Отговорено 6 Март, 2010 Може болтовете да са били слабо стегнати. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
1van 0 #4 Отговорено 6 Март, 2010 болтовете бяха добре стегнати!пък за джантите,как да ги проверя!тя ако е крива би трябвало да има и цицина на гумата,поне аз така си мисля да или пък таса да съм счупил! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
LAMER 82 #5 Отговорено 6 Март, 2010 Погледни за лед, от вътрешната страна на джантите. Замръзва и с теглото си, разбалансира гумата - много неприятно и понякога стряскащо. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Prisoner 2 #6 Отговорено 6 Март, 2010 Не е задължително да има цицина гумата ако си изкривил джанта наи вероятно е това,или както каза LAMER лед отвътрешната страна наистина става кофти номер. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
yoda 0 #7 Отговорено 6 Март, 2010 не е задължително гумата да е пострадала...ако си попаднал в дупка може само джантата да е била засегната. лед по джантата също е възможна причина. криви дискове също - колата как се държи на спиране? усеща ли се това биене във волана, в спирачката? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
alex gti 0 #8 Отговорено 6 Март, 2010 Отиди на първата гумаджийница и поискай да ти направят оптимизация на гумите(да ги проверят да ли не са криви) от старост или неправилно съхранение се случва гумата да изметне(да се изкриви) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokodaf 266 #9 Отговорено 7 Март, 2010 При рязко спиране от висока скорост особенно с зимни гуми /каучука е по-мек/ се получават "зарчета"- гумата има видимо преплъзнали пластове ... Усещането при шофиране с нея е идентично с движението по черен път , по който е минал в кишата танк , а след това пътя е замръзнал - но ефекта е на всякаква скорост .... При дисбаланс около 90 км. обикновенно проблемна е някоя /или и двете / от предните гуми , при около 110 - задни гуми .При ниска скорост може да е всичко - незатегнат добре шарнир или болтове на джантата, разкривена гума , ударена джанта , изхвърчала балансираща тежест на гумата , нещо хлабаво по окачването ... Добре е да се посети вулканизатор и гумите да се минат през баланс машината . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stoianzho 0 #10 Отговорено 9 Март, 2010 може и диск да е крив Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
1van 0 #11 Отговорено 13 Март, 2010 смених гумите и се оправи !!!!една от гумите се беше прецакала Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове