TYPE-S 1 #1 Публикувано 3 Март, 2010 Колеги има мследния въпрос. Отзад съм с дискове на англичанката. И на мен, като на повечето с такива не ми държеше добре ръчната, но за паркиране ставаше и за ръчни на сняг . Онзи ден смених отзад накладките и оттогава нямам ръчна, никаква дори ми я натегнаха даже малко но пак няма никой.Възможно ли е да не са се напаснали, при положение, че съм минал 100-150км.Знам че отзад спирачната активност е по слаба, ама чак пък толкова.Моля за съвети. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
F20A4 2 #2 Отговорено 3 Март, 2010 Да, като сменяваш накладките навиваш спирачното бутало, понеже то е на червяк. След като сглобиш апарата остава сравнително голям луфт, които трябва да мине време за да изчезне. Задните спрачки не държат особено защото клеясват всички механизми по тях, късат се напрашниците и буталата блокират. На старата ми хонда бяха като заварени. След като смених всичко по апаратите (и четирите) колата почна да спира зверски. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #3 Отговорено 3 Март, 2010 Правилно,почисти си спирачните цилиндърчета.Най-вероятно са клеясали Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TYPE-S 1 #4 Отговорено 4 Март, 2010 Ще опитам, пък да видим какво ще стане. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TYPE-S 1 #5 Отговорено 7 Март, 2010 (Редактирано) Днес си поиграх да раздвижа буталата.Избутвах ги, навивах ги обаче пак няма ръчна, забелязах, че и накладките още не са се напаснали и то вече 3-400 км съм минал с тях.Засега с крачната спира добре, ако по натам не се появи ръчна, сваляне на апарата пак и изцяло реставриране, друг избор няма. Редактирано 7 Март, 2010 от TYPE-S Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
alex gti 0 #6 Отговорено 8 Март, 2010 няма смисъл да чакаш аз така чаках 2 год и като дойде време за нови накладки направих и ревизия на апаратите и всичко си дойде по местата и ръчна и крачна Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TYPE-S 1 #7 Отговорено 8 Март, 2010 няма смисъл да чакаш аз така чаках 2 год и като дойде време за нови накладки направих и ревизия на апаратите и всичко си дойде по местата и ръчна и крачна Ако няма никакъв ефект, като се стопли ще действам.Въпреки, че при предишната смяна на накладките, пак първите 1000 км нямаше ръчна, но след това почна да лови. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
eskinazi 1 #8 Отговорено 19 Март, 2010 колега аз имах същия проблем след смяна на дискове и накладки на втек д16з7.при мен аз сам си го оправих, значе колата като ти е запалена опиваш ръчната и помпиш спирачката така няколко пъти. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове