Jump to content
TYPE-S

Смених накладки и ръчната тотално изчезна...

Recommended Posts

Колеги има мследния въпрос. Отзад съм с дискове на англичанката. И на мен, като на повечето с такива не ми държеше добре ръчната, но за паркиране ставаше и за ръчни на сняг :drunk: . Онзи ден смених отзад накладките и оттогава нямам ръчна, никаква дори ми я натегнаха даже малко но пак няма никой.Възможно ли е да не са се напаснали, при положение, че съм минал 100-150км.Знам че отзад спирачната активност е по слаба, ама чак пък толкова.Моля за съвети. :starwars:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, като сменяваш накладките навиваш спирачното бутало, понеже то е на червяк. След като сглобиш апарата остава сравнително голям луфт, които трябва да мине време за да изчезне. Задните спрачки не държат особено защото клеясват всички механизми по тях, късат се напрашниците и буталата блокират. На старата ми хонда бяха като заварени. След като смених всичко по апаратите (и четирите) колата почна да спира зверски.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правилно,почисти си спирачните цилиндърчета.Най-вероятно са клеясали :confused:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще опитам, пък да видим какво ще стане. :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Днес си поиграх да раздвижа буталата.Избутвах ги, навивах ги обаче пак няма ръчна, забелязах, че и накладките още не са се напаснали и то вече 3-400 км съм минал с тях.Засега с крачната спира добре, ако по натам не се появи ръчна, сваляне на апарата пак и изцяло реставриране, друг избор няма. :)

Редактирано от TYPE-S

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

няма смисъл да чакаш аз така чаках 2 год и като дойде време за нови накладки направих и ревизия на апаратите и всичко си дойде по местата и ръчна и крачна :fun:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

няма смисъл да чакаш аз така чаках 2 год и като дойде време за нови накладки направих и ревизия на апаратите и всичко си дойде по местата и ръчна и крачна :P

Ако няма никакъв ефект, като се стопли ще действам.Въпреки, че при предишната смяна на накладките, пак първите 1000 км нямаше ръчна, но след това почна да лови. :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега аз имах същия проблем след смяна на дискове и накладки на втек д16з7.при мен аз сам си го оправих, значе колата като ти е запалена опиваш ръчната и помпиш спирачката така няколко пъти.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...