Jump to content
warchorlz

Проблем с парното...

Recommended Posts

Карам хонда сивик.Преди да стане мн. студено колата имаше перфектно парно.След като паднаха температурите до -20 видях ,че антифриза е замръзнал в казанчето.От тогава колата няма парно ,загрява си нормално ,ходих с нея на 40-50 км.Нямаше никакви проблеми ,единствено парното не работеше.Вентилатора работеше ,но духаше хладно.Помислих ,че ми се е задръстило кранчето за парното.Извадих маркуча ,който влиза в него и на ръка го пробвах - работи.През това време сипах концентрат антифриз и се опитах да обезвъздоша ,намерих обезвъздошитела до главата ,и се опитах да го обезвъздоша ,но то постоянно изкарваше въздох и антифриз.Направи ми впечатление ,че се образува налягане в радиатора.Направих каквото можах ,но не се оправи.ако можете помогнете.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно още има някъде замръзнало. Може и в купето да е, и да не се затопля от двигателя. Може да е добре да я оставиш да поработи повечко време за да успее да поразтопи каквото може, та току виж мине кавсякъде топлото. Незнам как ти е замръзнал антифриза, ама маи само е близнал от антифриза :lol:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали знаете че има и синя вода :Д, но по темата опела миналата година направи същата работа замръзна половината система и няма парно, оставия в някой топъл гараж малко да поработи и би трябвало да поотпусне , но знай ,че ако тръгнеш и замръзването е доста няма да отвори напълно кръга за да охлади двигателя и можеш да я прегрееш

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже нямам гараж включих в колата ел. печка и я оставих да затопли за 1-2 часа ,същевременно смених и капачката на радиатора ,но същата работа (опитва се да духа топло ,ама е хладко).Възможно ли е радиаторчето на парното да се задръсти изведнъж.След като смених капачката на радиатора ,вече не прави налягане в охладителната система.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Охладителната система на хонда работи на 1.1 бара налягане.Трябва да има налягане в радиатора,това да не е Перкинс.Да не си сложил някои менте капачка.Относно парното маркучите стоплят ли се или не.Наи вероятно радиатора е още замръзнал макар че си я стоплил.Дано да имаш късмет и да не шурне вода в краката ти като се размрази.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Запали колата,изчакай да загрее,барни маркуча който отива в радиатора на парното дали е топъл или горещ (зависи от това колко време си исчакал да загрее) след това барни и другия който се връща от радиатора на парното да видиш дали са на една и съща температура двата маркуча :dry: ако има замръзнало в радиатора на парното няма да има циркулация в него и този маркуч който се връща от него ще е студен.Та това ще значи че или има лед в него или по късмет се е задръстил точно тогава.Текста стана малко дълъг амаа....не става иначе :dry: пробвай това колега и да видим резултата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги най-после имам парно. :D Всичко е било наред ,но когато е бил замръзнал антифриза като съм се помъчил да раздвижа кранчето на ръка в купето съм прегънал жилото на клапата на парното и дефакто антифризът циркулира през радиаторчето ,но клапата вътре остава затворена на студено.Благодаря на всички ,които искаха да ми помогнат.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...