Jump to content
Guest HONDA LEGEND

питане за английски сивик

Recommended Posts

Guest HONDA LEGEND

колеги,братчеда иска да си взима от т.нар. английски сивици :D .намерил е изгодна оферта и ми каза че цените са им доста по-ниски от нормалното :shock: за сивик на тия години.и се чуди дали това се дължи на липсата на рез.части или на това че джойнт-венчъра с ровър е довел до спад в качеството. :D и по-общо да задам въпроса--струва ли си да се купува англ.сивик или не?защото другото му желание/ е ескорт RS или пасат 1.8/пасата го иска баща му/....КАЗАХ МУ ЧЕ като качество няма място за двуумение--да взима не6то японско--тойота , хонда или друго,но той определено иска не6то по-спортно и се е влюбил в хондата :D ,откакто се вози на един сивик 1.6/170коня//японско изпълнение/,казах му че са супер,но за тия английските ,не знам. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest My Honda

Аз съм много доволен от моята. Пъргава, комфортна и икономична кола.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gax

Аз съм много доволен от моята. Пъргава, комфортна и икономична кола.

<{POST_SNAPBACK}>

:shock:

Поддържам колегата My Honda! А и това е коментирано многократно в този форум.

:D:D:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho

колеги,братчеда иска да си взима от т.нар. английски сивици :D .намерил е изгодна оферта и ми каза  че цените са им доста по-ниски от нормалното :shock:  за сивик на тия години.и се чуди дали това се дължи на липсата на рез.части или на това че джойнт-венчъра с ровър е довел до спад в качеството. :D и по-общо да задам въпроса--струва ли си да се купува англ.сивик или не?защото другото му желание/ е ескорт RS или пасат 1.8/пасата го иска баща му/....КАЗАХ МУ ЧЕ като качество няма място за двуумение--да взима не6то японско--тойота , хонда или друго,но той определено иска не6то по-спортно и се е влюбил в хондата :D ,откакто се вози на един сивик 1.6/170коня//японско изпълнение/,казах му че са супер,но за тия английските ,не знам. :D

<{POST_SNAPBACK}>

Еми тя англичанката си е много добра ...разликата е че е сглобена в англия в англииско купе......всичко друго си е мейд ин Джапан.....аз сум много много доволен...но тряябва братовчет ти да знае че една англичанка с Д14А2 или въобще 1,4 или 1,5 двигател нема да върви като тази вероятно VTI-ка на която се е возил освен ако не с с 1.8 VTI(170) двигaтеля които не знам дали го има в БГ Редактирано от mihho

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

Хубави са и като цяло си струват. По-ниската цена идва от по-ниските разходи по облагането при вноса. Лукса на интериора на английския Сивик, никоя японска Хонда от онова време не може да ти го предложи. Ако случат на (за)пазен екземпляр и си го подържат, както трябва, дълго време ще могат да разчитат на един много приятен автомобил.

Само един съвет: недей настоява пред никого да си вземе някаква конкретна кола, пък било то и Хонда. Защото се случва някой по твоя съвет да си купи кола, без въобще да те пита дали си струва парите, без да се обади да отидете да прегледате заедно при доверен човек и в последствие без да полага елементарни грижи за нея. И тогава, като почнеш да му намилаш да си оправи това и онова, почват едни сръдни... Аз лично ще се опитам втори път тази грешка да не я правя :shock:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Akebono

И аз съм доволен от мойта англичанка. Имам я от по-малко от месец и ми е първата японска (или английска) кола. ДВГ-то е 1.5 114кс и е супер за градско каране. Преди карах БМВ 318i със същата мощност и бих казал, че хондата има повече сила. Дизайна вътре е малко аграрен - някви махагони и т.н. ама се свиква. Части определено се намират трудно - обиколих цяла София за да си намеря един прост микрофилтър. Иначе качестовото на изработката за мен е задоволително - нищо не трака, не хлопа, на всеки болт или винт има жълта боя за контрол дали не се е самоотвил. Тая кола е разумният избор. Ако искаш да развиваш скорости и да ти се повръща от адреналин си вземаш един мотор и забравяш за глупавите тенекиени клетки. Все пак с една 929-ка или gixer ще направиш смешни всички vtec-и, vti-та, r5 и подобни каруци.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rebel

Хубави са и като цяло си струват. По-ниската цена идва от по-ниските разходи по облагането при вноса. Лукса на интериора на английския Сивик, никоя японска Хонда от онова време не може да ти го предложи. Ако случат на (за)пазен екземпляр и си го подържат, както трябва, дълго време ще могат да разчитат на един много приятен автомобил.

<{POST_SNAPBACK}>

Преди година и половина имах щастието да попадна на такъв "(за)пазен екземпляр " и съм страшно доволен - НЯМА КОМПРОМИС С КАЧЕСТВОТО!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Gandalf

Като си купувах моето комби изобщо не знаех, че има "английски" и "японски" сивици - за мен това просто беше японска кола и вече 10 месеца и 15000км не съм съжалявал нито ден :shock:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Krelion

100%Няма да съжаляваш!

Все пак с една 929-ка или gixer ще направиш смешни всички vtec-и, vti-та, r5 и подобни каруци.

<{POST_SNAPBACK}>

Колега все пак говориш за мотор,той ще направи ВСИЧКИ "каруци" смешни!Но това все пак е форум на Хонда,и едва ли някой ще се изкефи на определението "каруци" с което визираш по голямата част от интересите на този форум! :shock::D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Akebono

Абе не искам да обиждам никого, и аз се кефя на бързи коли и т.н., ама просто като покараш малко голям мотоциклет и после няма кола която да те впечатли. Извинявам се че намесих мотори във форума за коли, ама нещо съм изперкал, че ямахата стои в гаража, а навънка е гнусен студ :). Извинявам се и че ви настъпах по интересите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Krelion

Абе не искам да обиждам никого, и аз се кефя на бързи коли и т.н., ама просто като покараш малко голям мотоциклет и после няма кола която да те впечатли. Извинявам се че намесих мотори във форума за коли, ама нещо съм изперкал, че ямахата стои в гаража, а навънка е гнусен студ  :). Извинявам се и че ви настъпах по интересите.

<{POST_SNAPBACK}>

Не,бе колега спокойно,никакви лоши чувства :) Никой не е казал че това е форум само за коли.Знаеш ли разбирам те,имам един приятел като теб който е луд по моторите ;) ,и когато стане дума за коли,той винаги ме убеждава с часове колко по яко е да караш мотор.....вие сте друга порода :);)

Виждам,че си нов във форума,забавлявай се,и най вече не оставай с лошо впечатление от постове като моя.всеки има трески за дялане...Аиде peace!

PS:Сори,че разводнихме темата.... ;)

Редактирано от Krelion

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest HONDA LEGEND

Абе не искам да обиждам никого, и аз се кефя на бързи коли и т.н., ама просто като покараш малко голям мотоциклет и после няма кола която да те впечатли. Извинявам се че намесих мотори във форума за коли, ама нещо съм изперкал, че ямахата стои в гаража, а навънка е гнусен студ  ;). Извинявам се и че ви настъпах по интересите.

<{POST_SNAPBACK}>

Не,бе колега спокойно,никакви лоши чувства ;) Никой не е казал че това е форум само за коли.Знаеш ли разбирам те,имам един приятел като теб който е луд по моторите :) ,и когато стане дума за коли,той винаги ме убеждава с часове колко по яко е да караш мотор.....вие сте друга порода :);)

Виждам,че си нов във форума,забавлявай се,и най вече не оставай с лошо впечатление от постове като моя.всеки има трески за дялане...Аиде peace!

PS:Сори,че разводнихме темата.... ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Верно си е,те моторджийте са друга порода. :) аз лично не ги разбирам и за това не слизам от колата. ;) Мерси за отговорите колеги! ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bvo

колеги,братчеда иска да си взима от т.нар. английски сивици :D .намерил е изгодна оферта и ми каза  че цените са им доста по-ниски от нормалното :)  за сивик на тия години.и се чуди дали това се дължи на липсата на рез.части или на това че джойнт-венчъра с ровър е довел до спад в качеството. :dry: и по-общо да задам въпроса--струва ли си да се купува англ.сивик или не?защото другото му желание/ е ескорт RS или пасат 1.8/пасата го иска баща му/....КАЗАХ МУ ЧЕ като качество няма място за двуумение--да взима не6то японско--тойота , хонда или друго,но той определено иска не6то по-спортно и се е влюбил в хондата :dry: ,откакто се вози на един сивик 1.6/170коня//японско изпълнение/,казах му че са супер,но за тия английските ,не знам. :)

<{POST_SNAPBACK}>

Колега, моята англичанка я подкарах като служебна кола! Работата ми е да пътувам в северна българия и да си говоря с разни хорица :), абе за последните 6 месеца съм минал 50 000 км., а за година и един месец (откак я имам) съм минал с нея 80 000 км. Смея да кажа че на колицата нишо не се е преебало още, всичко е ОК, както когато я купих! Масла, ремъци и филтри, и газ до тенекията!!!

:)

Ха, прави си сам извода дали колата е здрава като японска или не!

Между другото, тука до един - два месеца ще купувам още един сивик, познай дали няма пак да взема англииски?!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zag

И аз карам "английски" сивик от 3-4 месеца и след първите 50км знаех вече, че това си е моята кола. От както съм я взел до сега немога да намеря нищо съществено което да ме накара да предпочета "японски сивик" пък да не говорим за други марки коли. Всички екстри си ги има, двигателя поне при мен е 125коня (повече аз и не искам) изглежда неустоимо и от вътре и отвън (втора по красота в мойте очи след жена ми :dry: ). Като се движа по пътищата имам чуството, че ще се размажа от кеф .... Взимаш я, оправяш всички дреболийки по нея и както Омбре казва: "Излизаш на пистата" :), но ако наистина търсиш нещо по спортно гледай си все пак "японските" :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest HONDA LEGEND

RE:Като се движа по пътищата имам чуството, че ще се размажа от кеф .... :D:):) направо ме изкефи с какво чувство говориш за колата си,защото и при мен е така--и аз имам чужството ,че като се движа по пътищата,ще се размажа от кеф..... :) ебати готиния лаф.но по темата:него ако го питам колега,той предпочита сивик 1.6/160к.с./,но ако може на цената на англ.сивик :D ,ама няма такова чудо.не знам на мен ми казаха ,че и 1.5 105коня е някъде май,вървял също много :dry: така ,че и на такъв ще е доволен,той слиза от ескорт xr3 1.6/105коня/ и преди харесваше фоксваген,но му изясних че щом търси бърза кола,а и здрава,трябва да е хонда или някоя тойота1.6/132коня/GTI,но той си хареса хондите :dry: .ще му кажа за англ.сивик ,че е добър избор,не чух ло6и отзиви за него.мисля,че от целия тоя джойнт-венчър, доста е спечелил ровър,за да си подобрят качеството покрай хонда. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest HONDA LEGEND

Колеги,братчеда си взе сивик'93,японски,двувратка,червен 1.3 16V/75 к.с./. :D Е сега го карах,абе много добре дърпа,въпреки ,че братчеда вика ,че дърпал доста чак след 5000об./мин.Аз не можах да го тествам на тези обороти на тая пързалка днеска.Обаче тоя оборотомер до 9000об./мин. ми пълни душата. ;) Каза ми, че XR3 повече върви ,но все пак е 105 коня.Абе много е доволен от сивика--широк,нисък с МНОГО пространство за краката.Аз направо паднах като се качих да го карам и седя с опънати крака и педалите въпреки всичко са ми много удобни и не са ми далече,нещо което не може да се получи в мойта корола. :( Сивика е с климатик,а настройките за това къде да духа са страхотни с бутони,а не с врътки. :censored:;) После отвори капака отпред и като видях малкото радиаторче откачих от кеф,то и на мойта корола е малък,ама тоя съвсем,братчеда вика--така трябва да е ,а не като на форда цялата предница в радиатор като на волга 1метър дълъг и 20 см. широк :lol::lol::lol: Като я карах освен ,че усетих афинитета на мотора към високите обороти/характерно за японски автомобил/ :) ,а и чудесно настроеното окачване за спортно шофиране,е просто браво :( .Само кофти е ,че неговата е без хидравлика,но така усещането за пътя е чудесно директно. ;) Абе с една дума супер е колата.Сега един приятел си вкара също СИВИК'96,но петвратка/май е английския точно/,от австрия си я вкара 1.5 VTEC/90k.с./.Той пък караше РЕНО19 1.7,обаче мотора му се скапа,ел.стъкла, окачване,троши се като лудо, и ми вика кажи какво да си взема да не стъпвам в сервиз само--директно му казах --нещо японско.Отиде в австрия за да си вкара CARINA,обаче каза,че държат много висока цена и намерил СИВИКА на добра цена,сега чакам включване и от него да й сложи номерата и да я подкара.Абе голям съм агитатор на японските автомобили ;)

Редактирано от HONDA LEGEND

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho

пффффф....има една кофа теми относно англииския сивик...можеш да напишеш това в търсачката и сигурно ще те зарине от теми за тях..успех :censored:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина има много теми. Иначе тази кола е страшно практична с довър капацитет ще е доволен всеки човек който си я вземе :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина има много теми. Иначе тази кола е страшно практична с довър капацитет ще е доволен всеки човек който си я вземе :P

Jan 19 2006, 08:32 PM :) От къде ги ровите тея теми бе хора направо съм изумен :D Пич,като разглеждаш 500 страници напред бъди сигурен че темата е отдавна забравена! :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest teror1sta

и аз за сега съм доволен, както казаха по напред сменяш дреболиите и караш.На дълго направо спира да гори :):) 1 Недостатък ламбда сондата е 500 лв. , ама пак сменяш я ако се прее.. и пак караш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Slayer

Аз съм много доволен от моя. Къде ли не съм го карал вече.Само консумативи съм сменял за 20 К км.Абе, какво да ти кажа.Въпрос на избор дали искаш по-голяма кола. На мен лично ми трябва.Хонда си е хонда все пак :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...