desko 5 #1 Публикувано 15 Януари, 2010 колеги здравейте нуждая се от съвет за покупка на хонда акорд 1999 1.8ES/английски/.така ходих да гледам колата два пъти и нещото което ме притеснява,е че около капака на клапаните е омаслено.колата е според продавача е от германия.прочетох много мнения за колата и характеристики и ей това"Типична гледка под двигателя и трансмисията на Honda Accord - нито петънце масло" като го прочетох и веднага изтръпнах.колата като я запалих не изпуши ако има значение това в случая.та въпросът ми дали ще се размина със смяна на гарнитура на капака или да не си правя илюзий и да се отказвам от нея.Километрите са уж 170000 но аз съм сигурен ,че са поне 50к отгоре.аз самият имам сивик англичанка и няма грам масло по двигателя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Radko 10 #2 Отговорено 15 Януари, 2010 Моя Акорд също има омасляване. Гарнитурата ти е 40лв и ми се стурва,че ще заспи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLEIN MONO 148 #3 Отговорено 15 Януари, 2010 Колега, това не е проблем, решава се със смяна на гарнитурата на капака на клапаните+пръстените за леглата на свещите, обикновенно те правят магарията. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cosmos 92 #4 Отговорено 15 Януари, 2010 и не си мисли че е на 170000 нито +50 отгоре минимум на 500000 ама това не бива да те притеснява разбира се Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TipoMan 15 #5 Отговорено 15 Януари, 2010 (Редактирано) Стига сте заблуждавали колегата. Ако на вашите коли има омасляване, това не значи, че и той трябва да се набута Най-наивно е да смяташ, че омасляването е от гарнитурата от капака на клапаните! Може и от там да е, но може да надува от износени сегменти, бутала,цилиндри и вентилацията на картера да не се справя. Най-лесно може да пробваш като при работещ мотор просто издърпаш PCV клапана, който е точно върху капака на клапаните. Не е на резба, нито нещо го държи, просто се дърпа нагоре с леки "усуквания" Това с кръгчето е твоето нещо. Като го извадиш, ще изглежда така, и ще смуче яко въздух От дупката на капака на клапаните не трябва да духа! Колкото по-силно духа, толкова по-износен е двигателя. Редактирано 15 Януари, 2010 от TipoMan Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
desko 5 #6 Отговорено 15 Януари, 2010 колеги благодаря ,че се отзовахте раздвоен съм много защото колата ми харесва но....разбира се ще направя това което каза колегата tipoman/мисля,че това е много ценен съвет за всички на които им предстои да си купуват кола/ и тогава ще решавам дали да я купя.още веднъж ви благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
едмундо 34 #7 Отговорено 15 Януари, 2010 Колега, това не е проблем, решава се със смяна на гарнитурата на капака на клапаните+пръстените за леглата на свещите, обикновенно те правят магарията.при акорда най-честия виновник е семеринга на разрледелителния вал..13 лв... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове