Jump to content
Guest Emo

Износени спирачки-датчик !?!?!?

Recommended Posts

Guest Emo

Историята е следната. Един ден набивам спирачки и се чу леко дразнещо скърцане от отпред. В следващите няколко дни това скърцане взе по-често да се появява при натискане на спирачките, но не винаги. Разбрах, че са си заминали накладките и при смяната им видях каква е причината за този дразнещ звук. На вътрешната накладка е сложена пластина, която да "уведоми" водача за износените накладки, като се опира в диска. Та по този повод имам един въпрос. Защо японците не са измислили някакъв по-"интелигентен" начин за предупреждаване при износени накладки? Как стоят нещата при другите модели? На предишната ми кола имаше датчик на самата накладка и при износване светваше лампа на таблото.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

Японците отдавна са го измислили, но ми се струва, че на моменти всички забравяме, че все пак караме сивици, които са най-долният клас автомобили на Хонда, така че не бива да очакваме от тях фул шукаритети. :unsure: Леджъндите примерно имат датчици за накладки. :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

стига бе Вик, по този ред "Jazz" трябва да е без парно, а пък "Logo" да няма и амортисьори :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest F18 Hornet

Това с пластината си е мноо готено и сигурно. Понякога нещата просто тряаа .....да работят :D P.S. А, и забравих да спомена -аз съм против газовите уредби да се слагат на хонди -ха ха ха :D ....като оня римски сенатор ли къв там /не знам точно/,който винаги след всяка негова реч-независимо от темата завършвал с думите "И според мен Картаген трябва да бъде изгорен ! " :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

че все пак караме сивици, които са най-долният клас автомобили на Хонда,

това ми звучи кат долен долник :( - мръсен гаден сивик :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

На Jazz-a също има такава пластина на самите накладки предполагам :D Но тактиката явно е в самите апарати , защото накладките които сложихме на Jazz-a са същите като на сивик 1986 г. :D п.п.Jazz-a е модел след 2002 :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Vaso

Ми" гениалните неща обикновено са елементарни" :( Поне този "датчик" не се разваля лесно :D Освен ако не падне пластината, което на мен ми се е случвало.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gax

Ми" гениалните неща обикновено са елементарни"  :(

Поне този "датчик" не се разваля лесно  :D

<{POST_SNAPBACK}>

Абсолютно! Супер интелигентен начин е. Сигурен, евтин.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

вярно доста ефективен е - такъв шум надава тази пластинка, че те е срам да си караш колата по улиците!но пък доста накладки ги продават без такава пластинка - да кажеш че много пари струва ... :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Accord-а също е с пластинки на накладките.По мои наблюдения на автомобилите които имат датчици за накладки,масово те не работят.Или са прекъснати нещо,или кабелите им са скъсани вследствие на някакъв инцидент/спукана гума,натрупана кал,хвръкмал камък,удар на автомобила/ Та след 5тата година поне 2 датчика са аут и като ти застържат накладките си купуваш и дискове.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest koki

На подобен мой въпрос един стар майстор ми отговори по следния начин:Ако беше направено с крушка ,ще си караш и всеки ден ше си казващ-утре ще ги сменя а като ти престърже нещо маи не ти се кара :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен се появи това стържене, но интересното е че по време на движение се чува, а когато натисна спирачките изчезва?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен онзи ден започна да ми стърже едната накладка!Свалих я отчупих пластината и давай газ..................:P:);) ,а новите са ми в багажника....

Само така това е начина да си караш и да си свиркаш к'во се праат на хитри тия малки жълтури ще ми слагат пластинки да знам кога да си ги сменям, когато искам тогава па после ще сменям и дискове ама много ми дреме нали няма кой да ми казва кога да си сменям консумативите по моята кола :(;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...