al bundee 0 #1 Публикувано 12 Декември, 2009 Здравейте, от преди година и повече имам регистрация във форума. Като собственик на такъв автомобил според мен е разбираемо да се регистрирам в този форум. Мисля че разбирам смисъла на изискването в правилата - Новорегистрираните потребители нямат право да пускат обяви в раздел Продава части и аксесоари и Купува/продава автомобили, докато не натрупат повече от 50 мнения!. - въпреки че не става ясна дефиницията за това кой точно е нов потребител, явно не е на база време а на база активност. Та въпросът ми е защо не може да се пускат отговори? Така се губи смисъла от регистрацията на хора като мен които нямат време да пишат редовно във форума или не са запознати с техническите въпроси до толкова че да пишат полезни мнения (защото за да съберат 50 трябва да пишат някъде) , или просто нямат време за това. Повода е че реших в един момент да си заменя колата за по - голяма Хонда и се оказа че трябва да го правя в други форуми а не в този което едва ли е целта на хората регистрирани тук. Все пак това че аз не разбирам достатъчно от коли не значи че тези които я поддръжат не разбират. Въпросът ми е дали пропускам нещо , или правилно съм разбрал смисъла и трябва да спамя в темите 2 дни за да събера нужния брой мнения ? Да отбележа само не ми е целта да се заяждам, както и че не съм търгаш на коли или какъвто и да е друг Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone #2 Отговорено 12 Декември, 2009 Да ти кажа вероятността да ги натрупаш мненията за два дни е нищожна. Модераторският екип има политика за този въпрос. Винаги можеш да получиш съдействие от екипа, но не винаги става както си представяте или както искате. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
al bundee 0 #3 Отговорено 12 Декември, 2009 Да ти кажа вероятността да ги натрупаш мненията за два дни е нищожна. Модераторският екип има политика за този въпрос. Винаги можеш да получиш съдействие от екипа, но не винаги става както си представяте или както искате. Това е абсолютно ясно че за 2 дни няма да стане, нито имам време нито желание да заобикалям правилата на форума.Както и ми е ясно че с темповете с които събирам мнения след 4 години например ще мога да пусна пост за моята Хонда в раздел "къде изкупуват старо желязо на най добра цена" . И сега сериозно ако все пак мисля че си заслужава да напиша нещо в някой от забранените раздели, в какво точно се изразява съдействието че не става ясно съвсем? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
misho 50 #4 Отговорено 15 Декември, 2009 И сега съвсем сериозно ти отговарям:Съдействие свързано с нарушаване на правилата няма как да получиш Защо смяташ, че ще има компромис специално за теб и какво толкова жизнено важно би публикувал в разделите на Обяви и пазар??? Ракета Хонда или двигател който никой досега не е виждал ...??? Нееее, не мисля, че има инфо и/или тема , толкова специална че да се съгласим да прегазиш правилата. Правила , които се спазват безцеремонно от потребители с регистрация във форума далеч по-отдавна от твоятаА що се отнася до разедлите от "Обяви и пазар" и това кога ще можеш да пишеш и там, моят отговор е: "Когато му дойде времето" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kicko 6 #5 Отговорено 15 Декември, 2009 Абе тука някакво недоразумение виждам. Не си четете внимателно кой какво е писал и така се стига до караници и дразги.Misho, човека не иска да пуска нови теми с ракети и какво ли не. Той е казал че иска да си купува кола и се интересува защо не може да пише отговори в темите поне. Al bundee, не е нужно да можеш да пишеш отговори в темите. Ако имаш въпроси към продавача може да му пишеш лично съобщение или да се свържеш с него по някой от другите начини за връзка които той по правилата е длъжен да посочи. Ако не е посочил, можеш да го рапортуваш на модератор. Причината да не можеш да пишеш отговори, (не само ти и не само хората с под 50 мнения а за всички е забранено от правилата), е за да не се вдигат темите изкуствено нагоре, защото всеки продавач може да помоли някой приятел да му зададе от време на време по някое въпросче в темата за да му я повдигне. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
misho 50 #6 Отговорено 16 Декември, 2009 Той иска да си продаде неговата Хонда и след това да купува друга по-голяма.В Купува няма проблем да пише и няма никакво ограничени там, но виж за продава е друга бираНикакви дразги и нищо подобно не се лсучва. Задава се въпрос, отговаряме Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
todoru 0 #7 Отговорено 30 Декември, 2009 Той иска да си продаде неговата Хонда и сле дтова да купува друга по-голяма.В Купува няма проблем да пише и няма никакво ограничени там, но виж за продава е друга бираНикакви дразги и нищо подобно не се лсучва. Задава се въпрос, отговаряме Не знам как да започна... Почнах да си търся кола, та с времето се запалих по Honda. Ровил съм се из форума, но като не съм много навътре в нещата, тъй като нямам все още кола още по-малко Honda и имал достатъчно знания в сферата та да изказвам компетентни мнения. Напоследък започнах все повече да се зарибявам по Honda и почнах да обикалям автосалоните с ентусиазъм, в района в който съм (Пловдив), но се оказа, че не намирам това което търся, а както разбрах трудно и ще намеря, поне в Пловдив... Причината за регистрацията във форума беше да питам Омбре да ме ориентира за цената на едно стъкло, но както виждам едва ли ще получа отговор от него, но както и да е, не е и нужно вече... Признавам си минах правилата по диагонал , и днес с малко недоумение разбрах когато реших да пусна обява, че купувам Honda в форума на Honda, че не мога да го направя , демек искам да стана член на фен клуба, ама не може щото трябва да имам вече Honda и да съм навътре в нещатата, защото се изискват от мен поне 50 компетентни мнения да съм изказал... Стана историята с кокошката и яйцето... Малко разочароващо... Разбирам че се опитвате да държите форума чист и уважавам това, но отворете поне topic "Купува" за зарибяване на фен клуба (@misho: не виждам такъв topic и с такива права ). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mihou 1 #8 Отговорено 30 Декември, 2009 (Редактирано) Е все пак, ако не си навътре с нещата, не би трябвало да си член Да ти кажа - не бързай с покупката, ще намериш звяра и без обява, пък може и на по-ниска цена Редактирано 30 Декември, 2009 от mihou Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lookcho 98 #9 Отговорено 30 Декември, 2009 ...случая е такъв ... тъй-като теми купува автомобили почти няма ( вероятно понеже не вършат работа ), форумите купува и продава автомобили са обединени, поради което няма как да ти се разреши да пишеш само в единия ... от друга страна 50 мнения се правят много лесно ... докато си отговориш на въпростите, които те интересуват и за седмица две си ги направил ... във купува части трябва да можеш да пишеш по условие ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
todoru 0 #10 Отговорено 30 Декември, 2009 ...Разбирам какво е положението, аз и не очаквам да променя нещо във форума, все пак една лястовичка пролет не прави... Е да сме оптимисти за навъртяването на педесетицата (малко преувеличих с моята некомпетентност) и за намирането на "моя" Accord... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZAPPA 39 #11 Отговорено 2 Януари, 2010 Здравейте, от преди година и повече имам регистрация във форума. Като собственик на такъв автомобил според мен е разбираемо да се регистрирам в този форум. Мисля че разбирам смисъла на изискването в правилата - Новорегистрираните потребители нямат право да пускат обяви в раздел Продава части и аксесоари и Купува/продава автомобили, докато не натрупат повече от 50 мнения!. - въпреки че не става ясна дефиницията за това кой точно е нов потребител, явно не е на база време а на база активност. Та въпросът ми е защо не може да се пускат отговори? Така се губи смисъла от регистрацията на хора като мен които нямат време да пишат редовно във форума или не са запознати с техническите въпроси до толкова че да пишат полезни мнения (защото за да съберат 50 трябва да пишат някъде) , или просто нямат време за това. Повода е че реших в един момент да си заменя колата за по - голяма Хонда и се оказа че трябва да го правя в други форуми а не в този което едва ли е целта на хората регистрирани тук. Все пак това че аз не разбирам достатъчно от коли не значи че тези които я поддръжат не разбират. Въпросът ми е дали пропускам нещо , или правилно съм разбрал смисъла и трябва да спамя в темите 2 дни за да събера нужния брой мнения ? Да отбележа само не ми е целта да се заяждам, както и че не съм търгаш на коли или какъвто и да е другКарам и поддържам хонди от времето на "железните правила", та до днес. HONDA значи свобода, мощ, непокорство.В тази връзка мисля, че по-либерални правила биха подхождали повече на форум, имащ честта да носи това име. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone #12 Отговорено 2 Януари, 2010 Правилата са повече от либерални. Стига да ги спазвате! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZAPPA 39 #13 Отговорено 2 Януари, 2010 Правилата са повече от либерални. Стига да ги спазвате!Може би е от възрастта и страстта към марката, но като чуя "правила" и ми се включва "витека". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone #14 Отговорено 2 Януари, 2010 Да ти кажа с възрастта би трябвало да осъзнаваме по лесно правилата, а не да им се противопоставяме по наивно му, по детски. За да е всичко нормално и можем да ползваме форума, а и не само форума или форуми те. Един пример само: Закон за движение по пътищата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZAPPA 39 #15 Отговорено 2 Януари, 2010 Да ти кажа с възрастта би трябвало да осъзнаваме по лесно правилата, а не да им се противопоставяме по наивно му, по детски. За да е всичко нормално и можем да ползваме форума, а и не само форума или форуми те. Един пример само: Закон за движение по пътищата.Виж, не искам да се съветваме протяжно и пред всички, но не вземай нещата толкова насериозно.А на Закона за така наречените пътища съм пръв фен. Даже детската ми мечта е да бъда полицай, като порасна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
misho 50 #16 Отговорено 3 Януари, 2010 Ееее ние не сме полицай и не искаме да бъдем, но смятаме, че правилата са лесни за прочит и разбиране, както след това и тяхното спазване.Въпрос на желание е все пак Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове