eternity 0 #1 Публикувано 10 Декември, 2009 интересува ме дали вършат работа така наречените течни вериги и до каква степен? А на какъв принцип деистват тези спреичета......За сняг,за лед..... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Draik 18 #2 Отговорено 10 Декември, 2009 Служат да не позволяват да залепва снега по гумата. Ефикасни са до такава степен, че трябва да имаш хубави гуми но пък в този случай се обезсмислят. Пробвал съм ги един път по шипка и голям ефект нямаше Каквото е с тях такова беше и без тях но бях със зимни гуми на няколко месеца.Лично мое мнение: не се занимава с глупости да си даваш парите за течни вериги. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
uzsree 0 #3 Отговорено 10 Декември, 2009 (Редактирано) Миналата зима бях взел един флакон от течните вериги да ги пробвам. Като напръскаш лятната гума става така, че все едно си намазал гумата с обущарско лепило - покритиети е доста лепкаво, трябва да се внимава да не се пръскат пластмаси и други неща наколко. За ефекта - лятната гума придобива малко сцепление със снега - колкото да трънеш или да се извадиш от някое затъване. Това понякога е достатъчно. Аз имам голям опит със летни гуми на сняг (в Бургас до преди 4-5 години зимните гуми бяха непознати) и знам, че потеглянето е най-големия проблем с летните гуми, както и някой по-стръмен баир, който е къс но стръмен и там ти трябва засилка и малко повече сцепление.Извода е че за цената на течните вериги е по-добре да ги имаш и да не ти трябват, отколкото обратното.Наскоро колега от форума беше споделил, че си е напръскал веднъж подметките на обувките и е получил яко сцепление.Това предплагам е супер, ако трябва да се ходи пеша по сняг и лед и ще го пробвам тази година, ако ми се наложи.Само предполагам, че не трябва да се пръска много по подметката, защото лепилото ще падне сравнително бавно и ще е неприятно да се върви в някоя сграда и обувките да ти залепват за пода на всяка крачка. Но на лед ще е супер Редактирано 10 Декември, 2009 от uzsree Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ванко 24 #4 Отговорено 10 Декември, 2009 интересува ме дали вършат работа така наречените течни вериги и до каква степен? А на какъв принцип деистват тези спреичета......За сняг,за лед.....не не вършат Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове